Persik Kediri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Persik Kediri
Logo Persik
Jeneng dawa Persatuan Sepak Bola Indonésia
Kediri
Paraban Macan Putih
Yasa 1950
Stadhiyon Brawijaya,
Kediri, Jawa Timur, Indonésia
Momotan 15.000
Liga Liga Super Indonésia
2013 Juara katiga, Divisi Utama
(promosi)
Kandhang
Njaban
Current season

Persatuan bal-balan Indonésia Kediri (disingkat Persik Kediri) ya iku klub bal-balan Indonésia kang mapan ing Kediri, Jawa Wétan. Tim iki duwé kandhang ing Stadion Brawijaya lan dijuluki Macan Putih. Persik Kediri wiwit main ing Divisi Utama Liga Indonésia taun 2003. Klub iki diadegake taun 1950. Ora dingerteni tanggal lan bulan madegke klub iki, nanging para fanse ngrayakaken ulang taun Persik Kediri saben tanggal 19 Mèi.

Pemain[besut | besut sumber]

Pemain dhedhasar skuat ing turnamen Inter Island Cup 2014[1]

Skuat saikine[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
3 Indonésia DF Ahmad Zahrul Huda
4 Indonésia DF Syaiful Cahya
5 Indonésia DF Sofyan Effendy
6 Indonésia MF Asep Berlian
7 Indonésia MF Dimas Galih Gumilang
8 Indonésia MF Jefry Dwi Hadi
10 Brazil DF Claudinho
11 Liberia FW Keido Toure
13 Indonésia MF Faris Aditama
15 Indonésia DF Slamet Sampurno
16 Indonésia FW Rendy Irawan
17 Indonésia FW Yayan Andi Triyana
19 Indonésia FW Qischil Gandrum Minny (pinjaman dari Arema FC)
24 Indonésia MF Fatchul Ichya
No. Pos. Jeneng
32 Nigeria DF Michael Onwatuegwu
39 Indonésia DF Asep Budi Santoso
44 Indonésia MF Tamsil Sinjaya
50 Indonésia GK Wahyudi
68 Indonésia GK Usman Pribadi
75 Indonésia MF Khusnul Yuli Kapten
90 Paraguay FW Alberto Ramon Sosa Morel
91 Indonésia GK Teddy Heri
99 Indonésia FW Dicky Firasat

Mantan pemain misuwur[besut | besut sumber]

AFC

CAF

CONMEBOL

Pratélan Top Skorer[besut | besut sumber]

Tahun Pemain Peran Gol
2005–2008 Indonésia Cristian Gonzáles 106 100
2003–2004 Nigeria Bamidelle Frank Bob Manuel 34
2003–2008 Indonésia Musikan 31
2008–2010 Indonésia Saktiawan Sinaga 26 23
2005-2009 Indonésia Budi Sudarsono 69 20
2007-2009 Uruguay Ronald Fagundez 112 12
2009–2010 Indonésia Yongki Aribowo 29 9
2006-2008 Nigeria Danilo Fernando 7
2004-2005 Nigeria Ekene Ikenwa 17 7
2009–2010 Cina Zhang Shuo 10 3
2008-2011 Indonésia Legimin Raharjo 29 1
2009-2011 Turkmenistan Mekan Nasyrov 33 1
2012- Liberia Oliver Makor 14 3
Indonésia Wawan Widiantoro 55 3

Prestasi ing Liga Indonésia[besut | besut sumber]

  • 1999/2000 Divisi Dua, Juara (promosi ke Divisi Satu Liga Indonésia)
  • 2002-Juara Divisi Satu (promosi ke Divisi Utama Liga Indonésia)
  • 2003-Juara Divisi Utama
  • 2006-Juara Divisi Utama
  • 2013-Peringkat katiga Divisi Utama (promosi ke Liga Super Indonésia)

AFC Champions League: 2 appearances[besut | besut sumber]

Season Competition Round Club Home Away
2004 AFC Champions League Group Koréa Kidul Seongnam Ilhwa Chunma 1-2 15-0
Group Jepang Yokohama F. Marinos 1-4 4-0
Group Vietnam Bình Ðịnh F.C. 1-0 2-2
2007 AFC Champions League Group Jepang Urawa Red Diamonds 3-3 3-0
Group Cina Shanghai Shenhua F.C. 1-0 6-0
Group Ostrali Sydney FC 2-1 3-0

Prestasi liya[besut | besut sumber]

  • Juara Piala Gubenur Jawa Timur 2002
  • Juara Piala Gubenur Jawa Timur 2005
  • Juara Piala Gubenur Jawa Timur 2006
  • Juara Piala Gubenur Jawa Timur 2008

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Persik Kediri

Cithakan:Tim bal-balan di Jawa Timur