Persik Kediri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Persik Kediri
Logo Persik
Jeneng dawaPersatuan Sepak Bola Indonésia
Kediri
ParabanMacan Putih
Yasa1950
StadhiyonBrawijaya,
Kediri, Jawa Timur, Indonésia
Momotan15.000
LigaLiga 1 Indonésia
2021/22ke-11
Kandhang
Njaban
Current season

Persatuan bal-balan Indonésia Kediri (disingkat Persik Kediri) yaiku klub bal-balan Indonésia kang mapan ing Kediri, Jawa Wétan. Tim iki duwé kandhang ing Stadion Brawijaya lan dijuluki Macan Putih. Persik Kediri wiwit main ing Divisi Utama Liga Indonésia taun 2003. Klub iki diadegaké taun 1950. Ora dingerteni tanggal lan bulan adegé klub iki, nanging para fanse ngrayakaken ulang taun Persik Kediri saben tanggal 19 Mèi.

Mantan pemain misuwur[besut | besut sumber]

Pratélan Top Skorer[besut | besut sumber]

Tahun Pemain Peran Gol
2005–2008 Indhonésia Cristian Gonzáles 106 100
2003–2004 Nigeria Bamidelle Frank Bob Manuel 34
2003–2008 Indhonésia Musikan 31
2008–2010 Indhonésia Saktiawan Sinaga 26 23
2005-2009 Indhonésia Budi Sudarsono 69 20
2007-2009 Uruguay Ronald Fagundez 112 12
2009–2010 Indhonésia Yongki Aribowo 29 9
2006-2008 Nigeria Danilo Fernando 7
2004-2005 Nigeria Ekene Ikenwa 17 7
2009–2010 Tiongkok Zhang Shuo 10 3
2008-2011 Indhonésia Legimin Raharjo 29 1
2009-2011 Turkménistan Mekan Nasyrov 33 1
2012- Liberia Oliver Makor 14 3
Indhonésia Wawan Widiantoro 55 3

Prestasi ing Liga Indonésia[besut | besut sumber]

  • 1999/2000 Divisi Dua, Juara (promosi ke Divisi Satu Liga Indonésia)
  • 2002-Juara Divisi Satu (promosi ke Divisi Utama Liga Indonésia)
  • 2003-Juara Divisi Utama
  • 2006-Juara Divisi Utama
  • 2013-Peringkat katiga Divisi Utama (promosi ke Liga Super Indonésia)

AFC Champions League: 2 appearances[besut | besut sumber]

Season Competition Round Club Home Away
2004 AFC Champions League Group Koréa Kidul Seongnam Ilhwa Chunma 1-2 15-0
Group Jepan Yokohama F. Marinos 1-4 4-0
Group Vietnam Bình Ðịnh F.C. 1-0 2-2
2007 AFC Champions League Group Jepan Urawa Red Diamonds 3-3 3-0
Group Tiongkok Shanghai Shenhua F.C. 1-0 6-0
Group Ostrali Sydney FC 2-1 3-0

Prestasi liya[besut | besut sumber]

  • Juara Piala Gubenur Jawa Timur 2002
  • Juara Piala Gubenur Jawa Timur 2005
  • Juara Piala Gubenur Jawa Timur 2006
  • Juara Piala Gubenur Jawa Timur 2008

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Persik Kediri

Cithakan:Tim bal-balan di Jawa Timur