Delta Putra Sidoarjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Deltras FC
Logo Deltras
Jeneng dawa Delta Putra Sidoarjo Football Club
Paraban The Lobster
Yasa 1989 sebagai Gelora Dewata '89
Stadhiyon Stadion Gelora Delta
Momotan 35.000
Liga Liga Super Indonésia
2011-12 15
Kandhang
Njaban

Delta Raya Sidoarjo (biasa kasingkat: Deltras) ya iku klub sepak bola profesional kang markase ana ing kabupatèn Sidoarjo, Jawa Timur. Klub kang anduwèni jejuluk The Lobster iki ing taun 1989 wayah diadhekake jenenge Gelora Dewata '89 kanthi markase ana ing Bali. Gelora Dewata diadhekake déning pengusaha HM. Mislan. Gelora Dewata pindah marang Sidoarjo ing musim kompetisi 2001. Wiwit pira-pira pertandingan awal Divisi Utama LI 2001, kanthi migunaake jeneng Gelora Putra Delta.[1]

Gelora Delta Putra banjur ganti nama dadi Delta Putra Sidoarjo utawa Deltras lajeng (taksih taun 2001 uga). Ing 2003 tumeka wayah iki, status kepemilikan kaubah saka HM. Mislan marang pamaréntah kabupatèn Sidoarjo. Ing 2011, Pemkab kaubah jeneng dadi Delta Raya Sidoarjo.

Pemain [2][besut | besut sumber]

Per 4 April 2011.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
2 Indonésia DF Purwaka Yudhi
3 Indonésia DF Wahyu Gunawan
4 Indonésia DF Dodok Anang Zuanto
5 Indonésia MF Muhammad Fakhrudin
6 Pasisir Gadhing MF Lacine Kone
7 Indonésia MF Juan Revi
9 Ostrali FW Sean Rooney
13 Indonésia FW Budi Sudarsono (wakil kapten)
15 Indonésia MF Khoirul Mashuda
16 Indonésia FW Qischil Gandrum Minny
17 Indonésia FW Indra Setiawan
18 Indonésia DF Ahmad Maulana Putra
19 Indonésia MF Muhammad Yusuf
20 Kroasia DF Mijo Dadić Kapten
No. Pos. Jeneng
21 Ostrali MF Srećko Mitrović
22 Indonésia DF Supandi
23 Indonésia DF Benny Wahyudi
25 Indonésia MF Harminto
27 Indonésia FW Sugiarto
28 Indonésia MF Muhammadan
33 Indonésia DF Risman Maidullah
38 Indonésia GK Yoseph Benny Kusuma
44 Liberia MF James Koko Lomell
45 Indonésia DF Waluyo
50 Indonésia GK Wahyudi
58 Indonésia GK Herman Batak
59 Indonésia GK Wawan Hendrawan
63 Indonésia GK Gary Setiawan

Prestasi[besut | besut sumber]

Gelar[besut | besut sumber]

Liga Indonésia
  • 1994/95: Peringkat ke-5 Wewengkon Timur
  • 1995/96: Babak 12 Besar
  • 1996/97: Babak 12 Besar
  • 1997/98: Kompetisi dihentikan
  • 1998/99: Peringkat ke-5 Grup D
  • 1999/00: Peringkat ke-12 Wewengkon Timur
  • 2001: Peringkat ke-9 Wewengkon Timur
  • 2002: Peringkat ke-5 Wewengkon Timur
  • 2003: Peringkat ke-12
  • 2004: Peringkat ke-18
  • 2005: Peringkat ke-13 Wewengkon Barat
  • 2006: Peringkat ke-12 Wewengkon Timur
  • 2007: Babak 8 Besar Divisi Utama (Peringkat ke-3 Wewengkon Timur, lolos Superliga)
  • 2009/10: Runner-up (Promosi)
Superliga Indonésia
  • 2008/09: Peringkat ke-16 (Degradasi)
  • 2010/11: Peringkat ke-13
  • 2011/12: Peringkat ke-17 (Degradasi)
Piala Indonésia
  • 2005: Putaran 2
  • 2006: Perempat final
  • 2007: Perempat final
  • 2008/09: Semifinal
  • 2009/10: Putaran 1

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.goal.com/id-ID/teams/indonesia/1240/deltras-fc/profile, dipun undhuh tanggal 30 Januari 2013.
  2. ^ http://deltras-fc.com/squad/, Pemain Deltras, dipun undhuh tanggal 1 Februari 2013.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]