Delta Putra Sidoarjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Deltras FC
Logo Deltras
Nama lengkap Delta Putra Sidoarjo Football Club
Julukan The Lobster
Diadegaké 1989 sebagai Gelora Dewata '89
Stadion Stadion Gelora Delta
(Kapasitas: 35.000)
Ketua Umum Drs. Win Hendrarso, M.Si
Sekretaris Achmad Zaini
Bendahara Achmad Aslichin
Manajer Flag of Indonésia Yudha Pratama Mafirion
Pelatih Flag of Jerman Peter Jorge Steinebrunner
Asisten Pelatih Moch. Socheh
Liga Liga Super Indonésia
2011-12 15
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang

Delta Raya Sidoarjo (biasa kasingkat: Deltras) ya iku klub sepak bola profesional kang markase ana ing kabupatèn Sidoarjo, Jawa Timur. Klub kang anduwèni jejuluk The Lobster iki ing taun 1989 wayah diadhekake jenenge Gelora Dewata '89 kanthi markase ana ing Bali. Gelora Dewata diadhekake déning pengusaha HM. Mislan. Gelora Dewata pindah marang Sidoarjo ing musim kompetisi 2001. Wiwit pira-pira pertandingan awal Divisi Utama LI 2001, kanthi migunaake jeneng Gelora Putra Delta.[1]

Gelora Delta Putra banjur ganti nama dadi Delta Putra Sidoarjo utawa Deltras lajeng (taksih taun 2001 uga). Ing 2003 tumeka wayah iki, status kepemilikan kaubah saka HM. Mislan marang pamaréntah kabupatèn Sidoarjo. Ing 2011, Pemkab kaubah jeneng dadi Delta Raya Sidoarjo.

Pemain [2][besut | besut sumber]

Per 4 April 2011.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
2 Flag of Indonésia DF Purwaka Yudhi
3 Flag of Indonésia DF Wahyu Gunawan
4 Flag of Indonésia DF Dodok Anang Zuanto
5 Flag of Indonésia MF Muhammad Fakhrudin
6 Flag of Côte d'Ivoire MF Lacine Kone
7 Flag of Indonésia MF Juan Revi
9 Flag of Australia FW Sean Rooney
13 Flag of Indonésia FW Budi Sudarsono (wakil kapten)
15 Flag of Indonésia MF Khoirul Mashuda
16 Flag of Indonésia FW Qischil Gandrum Minny
17 Flag of Indonésia FW Indra Setiawan
18 Flag of Indonésia DF Ahmad Maulana Putra
19 Flag of Indonésia MF Muhammad Yusuf
20 Flag of Kroasia DF Mijo Dadić Kapten
No. Pos. Jeneng
21 Flag of Australia MF Srećko Mitrović
22 Flag of Indonésia DF Supandi
23 Flag of Indonésia DF Benny Wahyudi
25 Flag of Indonésia MF Harminto
27 Flag of Indonésia FW Sugiarto
28 Flag of Indonésia MF Muhammadan
33 Flag of Indonésia DF Risman Maidullah
38 Flag of Indonésia GK Yoseph Benny Kusuma
44 Flag of Liberia MF James Koko Lomell
45 Flag of Indonésia DF Waluyo
50 Flag of Indonésia GK Wahyudi
58 Flag of Indonésia GK Herman Batak
59 Flag of Indonésia GK Wawan Hendrawan
63 Flag of Indonésia GK Gary Setiawan

Prestasi[besut | besut sumber]

Gelar[besut | besut sumber]

Liga Indonésia
  • 1994/95: Peringkat ke-5 Wewengkon Timur
  • 1995/96: Babak 12 Besar
  • 1996/97: Babak 12 Besar
  • 1997/98: Kompetisi dihentikan
  • 1998/99: Peringkat ke-5 Grup D
  • 1999/00: Peringkat ke-12 Wewengkon Timur
  • 2001: Peringkat ke-9 Wewengkon Timur
  • 2002: Peringkat ke-5 Wewengkon Timur
  • 2003: Peringkat ke-12
  • 2004: Peringkat ke-18
  • 2005: Peringkat ke-13 Wewengkon Barat
  • 2006: Peringkat ke-12 Wewengkon Timur
  • 2007: Babak 8 Besar Divisi Utama (Peringkat ke-3 Wewengkon Timur, lolos Superliga)
  • 2009/10: Runner-up (Promosi)
Superliga Indonésia
  • 2008/09: Peringkat ke-16 (Degradasi)
  • 2010/11: Peringkat ke-13
  • 2011/12: Peringkat ke-17 (Degradasi)
Piala Indonésia
  • 2005: Putaran 2
  • 2006: Perempat final
  • 2007: Perempat final
  • 2008/09: Semifinal
  • 2009/10: Putaran 1

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.goal.com/id-ID/teams/indonesia/1240/deltras-fc/profile, dipun undhuh tanggal 30 Januari 2013.
  2. ^ http://deltras-fc.com/squad/, Pemain Deltras, dipun undhuh tanggal 1 Februari 2013.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]