Persis Solo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Persis Sala
Logo Pesrsis Sala
Jeneng dawa Persatuan Sepakbola Indonésia
Surakarta
Paraban Laskar Samber Nyawa
(en: Samber Nyawa Army)
Jatayu Sala (en: Sala Jatayu)
Yasa

1923

ground = Manahan Stadium
Surakarta
Momotan 24.000
Baku Pemkot Sala
Mantri Indonésia Heru Pujiyanto
Liga Indonésia Premier Division
2008-09 Premier Division, 13th
Kandhang
Njaban

Persis Sala ya iku klub bal-balan kang diadegake nalika taun 1923 ing Kutha Surakarta, Jawa Tengah, Indonésia.[1] Persis Sala ya iku raksasa bal-balan Indonésia ana ing jaman dhisik, Persis tau dadi juara kompetisi Perserikatan kaping pitu, nanging kajayan mau ana nganti pungkasan taun 1940-an, amarga sawisé iku tim persis degradasi nganti tekan Divisi 3.[1] Ana ing mangsa 2006 Persis bisa dadi jawara loro utawa runner up nalika main ing Divisi Satu Liga Indonésia.[1] Amarga prestasi iki persis banjur promosi menyang Divisi Utama ana ing mangsa kompetisi 2007-2008. Saiki Persis markase ing Stadion Manahan, kang duwé kapasitas 25.000 panonton.[1] Persis dijuluki "Laskar Samber Nyawa".[1] Persis duwé suporter fanatik kang biyasa dijenengi Laskar Pasoepati (Pasukan Soeporter Pelita Sejati).[1] Ketua Umum Persis taun 2006 ya iku FX Hadi Rudyatmo utawa kang akrab disapa Rudy. Manajer: Sumartono Hadinoto, dibantu déning asisten manajer lan Sekretaris Manajer Abraham EWT.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitan diwangun persis dijenengi Vorstenlandsche Voetbal Bond (VVB), ya iku kaya parsarékatan bal-balan kang ana ing Kutha Sala.[2] VVB ya iku dadi pelopor bal-balan kang ana ing Indonésia.[2] Dianggep pelopor bal-balan ing Indonésia amarga VVB kadhapur sadurungé klub-klub bal-balan ing Indonésia, malah uga sadurungé PSSI utawa Persatuan Bal-balan Seluruh Indonésia.[2] VVB didirikake wiwit taun 1923 déning Sastrosaksono saka Klub Mars lan R. Ng. Reksodiprojo lan Sutarman saka Klub Romeo.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]