Persis Solo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Persis Sala
Logo Pesrsis Sala
Jeneng dawaPersatuan Sepakbola Indonésia
Surakarta
ParabanLaskar Samber Nyawa
(en: Samber Nyawa Army)
Jatayu Sala (en: Sala Jatayu)
Yasa1923 ground = Manahan Stadium
Surakarta
Momotan24.000
BakuPemkot Sala
MantriIndonésia Heru Pujiyanto
LigaIndonésia Premier Division
2008-09Premier Division, 13th
Kandhang
Njaban

Persis Sala ya iku klub bal-balan kang diadegake nalika taun 1923 ing Kutha Surakarta, Jawa Tengah, Indonésia.[1] Persis Sala ya iku raksasa bal-balan Indonésia ana ing jaman dhisik, Persis tau dadi juara kompetisi Perserikatan kaping pitu, nanging kajayan mau ana nganti pungkasan taun 1940-an, amarga sawisé iku tim persis degradasi nganti tekan Divisi 3.[1] Ana ing mangsa 2006 Persis bisa dadi jawara loro utawa runner up nalika main ing Divisi Satu Liga Indonésia.[1] Amarga prestasi iki persis banjur promosi menyang Divisi Utama ana ing mangsa kompetisi 2007-2008. Saiki Persis markase ing Stadion Manahan, kang duwé kapasitas 25.000 panonton.[1] Persis dijuluki "Laskar Samber Nyawa".[1] Persis duwé suporter fanatik kang biyasa dijenengi Laskar Pasoepati (Pasukan Soeporter Pelita Sejati).[1] Ketua Umum Persis taun 2006 ya iku FX Hadi Rudyatmo utawa kang akrab disapa Rudy. Manajer: Sumartono Hadinoto, dibantu déning asisten manajer lan Sekretaris Manajer Abraham EWT.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitan diwangun persis dijenengi Vorstenlandsche Voetbal Bond (VVB), ya iku kaya parsarékatan bal-balan kang ana ing Kutha Sala.[2] VVB ya iku dadi pelopor bal-balan kang ana ing Indonésia.[2] Dianggep pelopor bal-balan ing Indonésia amarga VVB kadhapur sadurungé klub-klub bal-balan ing Indonésia, malah uga sadurungé PSSI utawa Persatuan Bal-balan Seluruh Indonésia.[2] VVB didirikake wiwit taun 1923 déning Sastrosaksono saka Klub Mars lan R. Ng. Reksodiprojo lan Sutarman saka Klub Romeo.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]