Persikabo Bogor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadhion Persikabo Kandhang Persikabo Bogor
Persikabo Bogor
175px
Jeneng dawaPersatuan Sepakbola Indonesia Kabupatèn Bogor
ParabanLaskar Pajajaran
Yasa23 Dhésèmber 1973
StadhiyonStadion Persikabo
Kabupatèn Bogor, Indonesia
Momotan15.000
BakuPT. Karadenan Jaya
MènèjerH.M haris
Panglatihabdush shoubur
LigaDivisi Utama Liga Indonesia
2012-2013Peringkat 4 Play-off ISL
Kandhang
Njaban

Persikabo (singkatan saking: palih setunggalan Sepakbola Indonesia Kabupatèn Bogor) ya iku satunggal klub sapak bola Indonesia ingkang bermarkas wonten ing Kabupatèn Bogor. Tim kaliyan jejuluk Laskar Pajajaran punika gadhah pangutus Kabupatèn Bogor, ngrupikaken salah satunggal kontestan Divisi utami Liga Indonesia mangsa [[Divisi utami Liga Indonesia 20142013/14

Sajarah[besut | besut sumber]

Persikabo dipunsalirakaken wonten lukar 23 Dhésèmber 1973 lajeng, klub sepakbola Kabupatèn Bogor utawi ingkang dipuntepang kaliyan jejuluk Laskar Pajajaran punika, resmi dipunsalirakaken déning beberapa Muspida ugi praktisi sepakbola ingkang wonten wonten ing Kabupatèn Bogor kados, Caca Samita ingkang wanci punika menjabat dados Bupati Bogor, Letkol Djuari (pangarsa DPRD Kabupatèn Bogor) dipunteng Suwardi (pangarsa Umum KONI Kabupatèn Bogor) Abdullah Alwahdi (anggota DPRD Kabupatèn Bogor), ugi Armen Syafii (Sekretaris Umum KONI).

sasampunipun resmi jumeneng ugi terdaftar wonten ing PSSI, panyalira Persikabo, nunjuk utawi memilih Abdulah Alwahdi dados pangarsa Umum Persikabo ingkang satunggal. Armen Syafii (alm) ditetapkan dados Sekum ingkang satunggal. nembekaken legenda sepakbola Kabupatèn Bogor yakni Roni Toisuta (alm) dados kapten tim satunggal Persikabo Kabupatèn Bogor lebet kancah resmi sepakbola nasional. Sementara punika, penggalih Riyadi ngrupikaken wasit satunggal gadhah Persikabo ingkang statusnya dipundalemi dados wasit nasional.

sanaos sampun cekap dangu jumeneng, tim punika énggal miwiti dipuntepang kala sepakbola Indonesia mlebeti era liga profesional. Tepatnya wonten mangsa 1994/95. Maklum kemawon amargi wonten mangsa satunggal digulirkannya kompetisi berlabel Liga Indonesia, Persikabo tampil dados juara divisi II ugi promosi datheng divisi I.

mboten cekap ngantos dipunmriku, prestasi tim punika lajeng melejit. namung kalih mangsa wonten ing kasta kaping kalih kompetisi sepakbola nasional, tim berjuluk Laskar Padjadjaran sukses menembus pentas paling inggil sepakbola nasional kala punika, divisi utama.Sayang, sasampunipun namung kalih mangsa wonten ing divisi utami, tim punika kondur degradasi datheng divisi I.

nggeretipun, namung satunggal mangsa mandhap kasta, tim menikaa kondur datheng divisi utami. Tepatnya wonten mangsa kompetisi 1999/00. sayangipun malih-malih tim ingkang wonten ing pinggir Jakarta punika mboten kiyat nguwawi wonten ing pentas divisi utami, ugi namung tampil satunggal mangsa sadereng kondur degradasi datheng divisi I.

Bahkan kala punika, anti klimaks saking prestasi tim punika. amergi, sasampunipun punika prestasi tim punika lajeng melorot ngantos kondur datheng divisi II. enggala wonten mangsa 2004 piyambakipun sedaya kondur minggah datheng divisi I ugi kalih mangsa punikanipun datheng divisi utami. sayangipun wonten perebutan tiket datheng Superliga, tim punika sande amargi namung nglenggahi peringkat datheng-11 tlatah kilèn.

Skuat 2013/14[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
28 Indonésia GK Tubagus Tema Mursadat
18 Indonésia GK Eddy Kurniawan
33 Indonésia GK Ariek Sulistyo Byandana
2 Indonésia DF Edi Hapid Murtado
3 Indonésia DF syaiful A.A leweussa
4 Indonésia DF rezky ikhwan
4 Indonésia DF munadi
6 Indonésia DF andi sofyan
7 Indonésia MF rio prasetyo
9 Indonésia MF mustopa aji
19 Cameroon DF jacques joel tsimi
23 Indonésia DF rozali
22 Indonésia DF novianto
29 Indonésia DF nazar khairul umam
11 Indonésia MF eki nurhakim
13 Indonésia MF aliyudin
14 Indonésia MF wahyu setyanto
15 Indonésia MF supriyono
21 Indonésia MF Johan juansyah
24 Indonésia MF Septian andriansyah
16 Indonésia DF Bobby Satria
10 Indonésia FW Rudi Widodo
13 Indonésia FW Budi Sudarsono

Prestasi[besut | besut sumber]

Tahun Posisi
1994/95: Juara divisi II (promosi ke divisi I)
1995/96: Peringkat katiga grup B divisi I
1996/97: Peringkat kedua grup B divisi I (promosi ke divisi utama)
1997/88: Peringkat ke-7 tlatah Barat divisi utama
1998/99: Perigkat ke-6 tlatah II divisi utama (degradasi ke divisi I)
1999/00: Peringkat ke-2 tlatah Barat divisi I (promosi ke divisi utama)
2001: Peringkat ke-14 divisi utama tlatah Barat (degradasi ke divisi I
2002: Peringkat ke-6 grup II divisi I (degradasi ke divisi II)
2003: Babak qualifikasi divisi II
2004: Delapan besar divisi II (promosi ke divisi I)
2005: Peringkat ke-6 tlatah I
2006: Babak delapan besar divisi I (promosi ke divisi utama)
2007: Peringkat ke-11 tlatah Barat
2008/2009: Delapan Besar Divisi Utama
2009/2010: Peringkat tiga Grup 1 Divisi Utama
2010/2011: Peringkat delapan Grup 1 Divisi Utama
2011/2012: Peringkat tiga Grup 1 Divisi Utama

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Tim bal-balan di Jawa Barat