Semen Padang FC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Untuk Semen Padang sebagai perusahaan, lihat Semen Padang (perusahaan).
Semen Padang FC
logo semen padang fc
Jeneng dawa Semen Padang Football Club
Paraban Kabau Sirah (Kerbau Merah)
Yasa Minggu, 30 November 1980
Stadhiyon Stadion Agus Salim,
Padang, Sumatera Barat,
Indonésia
Momotan 20.000
Liga Liga Prima
2011-12 Liga Prima, Juara
Kandhang
Njaban
Current season

Semen Padang Football Club (Mbiyen Persatuan Sepak Bola Semen Padang) ya iku klub sepak bola gadahane PT Semen Padang kang ngrupaake perusahaan semen paling tua ing Indonésia. Klub sepak bola iki, markase ana ing as di Indarung, Padang, Sumatera Barat, lan main ing kandange ing Stadion Agus Salim.

Prestasi[besut | besut sumber]

[1]

Galatama[besut | besut sumber]

  • 1981-1993
  • 1984: Peringkat kaping-6 Divisi Utama
  • 1985: Peringkat kaping-5
  • 1986/87: Peringkat kaping-6
  • 1987/88: Peringkat kaping-8
  • 1988/89: Peringkat kaping-6
  • 1990: Peringkat kaping-7
  • 1990/92: Peringkat kaping-11
  • 1992/1993: Peringkat kaping-8
  • 1993/94: Peringkat kaping-3 Wewengkon Kulon

Piala Galatama[besut | besut sumber]

  • 1992: Juara

Piala Winners AFC[besut | besut sumber]

  • 1993/94: Perempat-Final

Divisi Utama & Liga Indonésia[besut | besut sumber]

  • 1994/95: Peringkat kaping-5 Wewengkon Kulon
  • 1995/96: Peringkat kaping-9 Wewengkon Kulon
  • 1996/97: Peringkat kaping-7 Wewengkon Kulon
  • 1997/98: Peringkat kaping-9 Wewengkon Kulon (kompetisi ora rampung)
  • 1998/99: Peringkat kaping-3 Babak 10 Besar / Peringkat kaping-2 Grup I Wewengkon Kulon
  • 1999/00: Peringkat kaping-6 Wewengkon Kulon
  • 2001: Peringkat kaping-7 Wewengkon Kulon
  • 2002: Semi-Final / Peringkat 1 Wewengkon Kulon
  • 2003: Peringkat kaping-8
  • 2004: Peringkat kaping-15
  • 2005: Peringkat kaping-10 Wewengkon Siji
  • 2006: Peringkat kaping-11 Wewengkon Siji
  • 2007: Peringkat kaping-16 Wewengkon Kulon
  • 2008/09: Peringkat kaping-7 Divisi Utama
  • 2009/10: Peringkat kaping-3 Babak 8 Besar / Peringkat 1 Grup 1 (promosi ke Liga Super Indonésia)

Liga Super Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2010/11: Peringkat kaping-4

Piala Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2005: 16 Besar
  • 2006: Perempat-Final
  • 2007: 32 Besar
  • 2008/09: Putaran 1
  • 2009/10: Putaran 1

Eksebisi/Liyane[besut | besut sumber]

  • 2011: Juara III Turnamen Internasional Piala Gubernur Aceh II

Daftar Pemain & Pelatih[besut | besut sumber]

1 Syamsidar Kiper 10 Fendry Mofu Gelandang 69 Jandia Eka Putra Kiper 12 Dedi Hartono Gelandang - Dicky Jamalis Kiper 13 Muhammad Rizal Gelandang 2 Novan Setyo Bek 16 Jajang Paliama Gelandang 3 Syafaruddin Bek 17 Akbar Ohorella Gelandang 5 David Ngan Pagbe Bek 23 Esteban Vizcarra Gelandang 11 Hengki Ardiles Bek 35 Iskandar Gelandang 16 Saepuloh Maulana Bek 98 Yosua Pahabol Gelandang 25 Slamet Riyadi Bek - Hendra Bayauw Gelandang 27 Tommy Rifka Bek - Rudi Gelandang 29 Zico Aipa Bek 7 Suheri M. Daud Striker - Wahyu Wijiastanto Bek 9 Mustopa Aji Striker 6 Yu Hyun-Koo Gelandang 22 Edward Junior Wilson Striker 8 Elie Aiboy Gelandang - Suhatman Imam Manajer/Pelatih [2]

[besut | besut sumber]

Sponsor utama Semen Padang FC ya iku PT Semen Padang, dene sponsor liyane ya iku Specs, Bank Nagari, Mobil 1, Padang Ekspress, lan Classy FM Radio.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Profil Semen Padang.
  2. ^ [2], Semen Padang.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Liga Prima Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Semen_Padang_FC&oldid=1050559"