Semen Padang FC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Untuk Semen Padang sebagai perusahaan, lihat Semen Padang (perusahaan).
Semen Padang FC
logo semen padang fc
Jeneng dawa Semen Padang Football Club
Paraban Kabau Sirah (Kerbau Merah)
Yasa Minggu, 30 November 1980
Stadhiyon Stadion Agus Salim,
Padang, Sumatera Barat,
Indonésia
Momotan 20.000
Liga Liga Prima
2011-12 Liga Prima, Juara
Kandhang
Njaban
Current season

Semen Padang Football Club (Mbiyen Persatuan Sepak Bola Semen Padang) ya iku klub bal-balan gadahane PT Semen Padang kang ngrupaake perusahaan semen tuwa dhéwé ing Indonésia. Klub bal-balan iki, markase ana ing as di Indarung, Padang, Sumatera Barat, lan main ing kandange ing Stadion Agus Salim.

Prestasi[besut | besut sumber]

[1]

Galatama[besut | besut sumber]

  • 1981-1993
  • 1984: Peringkat kaping-6 Divisi Utama
  • 1985: Peringkat kaping-5
  • 1986/87: Peringkat kaping-6
  • 1987/88: Peringkat kaping-8
  • 1988/89: Peringkat kaping-6
  • 1990: Peringkat kaping-7
  • 1990/92: Peringkat kaping-11
  • 1992/1993: Peringkat kaping-8
  • 1993/94: Peringkat kaping-3 Wewengkon Kulon

Piala Galatama[besut | besut sumber]

  • 1992: Juara

Piala Winners AFC[besut | besut sumber]

  • 1993/94: Perempat-Final

Divisi Utama & Liga Indonésia[besut | besut sumber]

  • 1994/95: Peringkat kaping-5 Wewengkon Kulon
  • 1995/96: Peringkat kaping-9 Wewengkon Kulon
  • 1996/97: Peringkat kaping-7 Wewengkon Kulon
  • 1997/98: Peringkat kaping-9 Wewengkon Kulon (kompetisi ora rampung)
  • 1998/99: Peringkat kaping-3 Babak 10 Besar / Peringkat kaping-2 Grup I Wewengkon Kulon
  • 1999/00: Peringkat kaping-6 Wewengkon Kulon
  • 2001: Peringkat kaping-7 Wewengkon Kulon
  • 2002: Semi-Final / Peringkat 1 Wewengkon Kulon
  • 2003: Peringkat kaping-8
  • 2004: Peringkat kaping-15
  • 2005: Peringkat kaping-10 Wewengkon Siji
  • 2006: Peringkat kaping-11 Wewengkon Siji
  • 2007: Peringkat kaping-16 Wewengkon Kulon
  • 2008/09: Peringkat kaping-7 Divisi Utama
  • 2009/10: Peringkat kaping-3 Babak 8 Besar / Peringkat 1 Grup 1 (promosi ke Liga Super Indonésia)

Liga Super Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2010/11: Peringkat kaping-4

Piala Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2005: 16 Besar
  • 2006: Perempat-Final
  • 2007: 32 Besar
  • 2008/09: Putaran 1
  • 2009/10: Putaran 1

Eksebisi/Liyane[besut | besut sumber]

  • 2011: Juara III Turnamen Internasional Piala Gubernur Acèh II

Pratélan Pemain & Pelatih[besut | besut sumber]

1 Syamsidar Kiper 10 Fendry Mofu Glandhang 69 Jandia Eka Putra Kiper 12 Dedi Hartono Glandhang - Dicky Jamalis Kiper 13 Muhammad Rizal Glandhang 2 Novan Setyo Bèg 16 Jajang Paliama Glandhang 3 Syafaruddin Bèg 17 Akbar Ohorella Glandhang 5 David Ngan Pagbe Bèg 23 Esteban Vizcarra Glandhang 11 Hengki Ardiles Bèg 35 Iskandar Glandhang 16 Saepuloh Maulana Bèg 98 Yosua Pahabol Glandhang 25 Slamet Riyadi Bèg - Hendra Bayauw Glandhang 27 Tommy Rifka Bèg - Rudi Glandhang 29 Zico Aipa Bèg 7 Suheri M. Daud Striker - Wahyu Wijiastanto Bèg 9 Mustopa Aji Striker 6 Yu Hyun-Koo Glandhang 22 Edward Junior Wilson Striker 8 Elie Aiboy Glandhang - Suhatman Imam Manajer/Pelatih [2]

[besut | besut sumber]

Sponsor utama Semen Padang FC ya iku PT Semen Padang, déné sponsor liyané ya iku Specs, Bank Nagari, Mobil 1, Padang Ekspress, lan Classy FM Radio.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. [1], Profil Semen Padang.
  2. [2], Semen Padang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Liga Prima Indonésia