Semen Padang FC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadhion H. AGus Salim Kandhang Semen Padang FC
Untuk Semen Padang sebagai perusahaan, lihat Semen Padang (perusahaan).
Semen Padang FC
logo semen padang fc
Jeneng dawaSemen Padang Football Club
ParabanKabau Sirah (Kerbau Merah)
YasaMinggu, 30 November 1980
StadhiyonStadion Agus Salim,
Padang, Sumatera Barat,
Indonésia
Momotan20.000
LigaLiga 1
2019ke-17, Liga 1 (relegated)
Kandhang
Njaban
Current season

Semen Padang Football Club (Mbiyen Persatuan Sepak Bola Semen Padang) ya iku klub bal-balan gadahane PT Semen Padang kang ngrupaake perusahaan semen tuwa dhéwé ing Indonésia. Klub bal-balan iki, markase ana ing as di Indarung, Padang, Sumatera Barat, lan main ing kandange ing Stadion Agus Salim.

Prestasi[besut | besut sumber]

[1]

Galatama[besut | besut sumber]

  • 1981-1993
  • 1984: Peringkat kaping-6 Divisi Utama
  • 1985: Peringkat kaping-5
  • 1986/87: Peringkat kaping-6
  • 1987/88: Peringkat kaping-8
  • 1988/89: Peringkat kaping-6
  • 1990: Peringkat kaping-7
  • 1990/92: Peringkat kaping-11
  • 1992/1993: Peringkat kaping-8
  • 1993/94: Peringkat kaping-3 Wewengkon Kulon

Piala Galatama[besut | besut sumber]

  • 1992: Juara

Piala Winners AFC[besut | besut sumber]

  • 1993/94: Perempat-Final

Divisi Utama & Liga Indonésia[besut | besut sumber]

  • 1994/95: Peringkat kaping-5 Wewengkon Kulon
  • 1995/96: Peringkat kaping-9 Wewengkon Kulon
  • 1996/97: Peringkat kaping-7 Wewengkon Kulon
  • 1997/98: Peringkat kaping-9 Wewengkon Kulon (kompetisi ora rampung)
  • 1998/99: Peringkat kaping-3 Babak 10 Besar / Peringkat kaping-2 Grup I Wewengkon Kulon
  • 1999/00: Peringkat kaping-6 Wewengkon Kulon
  • 2001: Peringkat kaping-7 Wewengkon Kulon
  • 2002: Semi-Final / Peringkat 1 Wewengkon Kulon
  • 2003: Peringkat kaping-8
  • 2004: Peringkat kaping-15
  • 2005: Peringkat kaping-10 Wewengkon Siji
  • 2006: Peringkat kaping-11 Wewengkon Siji
  • 2007: Peringkat kaping-16 Wewengkon Kulon
  • 2008/09: Peringkat kaping-7 Divisi Utama
  • 2009/10: Peringkat kaping-3 Babak 8 Besar / Peringkat 1 Grup 1 (promosi ke Liga Super Indonésia)

Liga Super Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2010/11: Peringkat kaping-4

Piala Indonésia[besut | besut sumber]

  • 2005: 16 Besar
  • 2006: Perempat-Final
  • 2007: 32 Besar
  • 2008/09: Putaran 1
  • 2009/10: Putaran 1

Eksebisi/Liyane[besut | besut sumber]

  • 2011: Juara III Turnamen Internasional Piala Gubernur Acèh II

Pratélan Pemain & Pelatih[besut | besut sumber]

Per 10 February 2019.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
2 Indonésia DF Dimas Sumantri
4 Indonésia DF Firdaus Ramadhan
5 Indonésia DF Novrianto
6 Indonésia MF Muhammad Fahri
7 Indonésia MF Rudi
8 Indonésia MF Apriyogi Yunespraga
9 Indonésia MF Amin Rais Ohorella
10 Indonésia FW Johan Yoga Utama
11 Indonésia FW Vivi Asrizal
15 Indonésia FW Sunarto
17 Indonésia FW Nur Iskandar
16 Indonésia DF Ricky Ohorella
No. Pos. Jeneng
19 Indonésia FW Wimba Sutan
20 Indonésia FW Arianto
21 Indonésia GK Rendy Oscario
23 Indonésia DF Gilang Ginarsa
24 Indonésia GK Achmad Iqbal Bachtiar
27 Indonésia MF Aulia Hidayat
30 Indonésia GK Tegar Dadi Prakoso
31 Indonésia MF Rosad Setiawan
44 Indonésia DF Yohanis Tjoe
86 Indonésia DF Aldi Dahlan
89 Indonésia MF Vendry Mofu
Indonésia MF Genta Alfaredo

[besut | besut sumber]

Sponsor utama Semen Padang FC ya iku PT Semen Padang, déné sponsor liyané ya iku Specs, Bank Nagari, Mobil 1, Padang Ekspress, lan Classy FM Radio.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. [1], Profil Semen Padang.
  2. "Daftar Pemain Semen Padang GO-JEK Traveloka Liga 1". Retrieved 7 September 2017.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Liga Prima Indonésia