Persiraja Banda Aceh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Persiraja Banda Acèh
Logo Persiraja
Jeneng dawa Persatuan Sepak bola Indonésia Kutaraja
Paraban Laskar Rencong
Harimau Banda
Yasa 28 Juli 1957 (61 taun silam)
Momotan 40.000
CEO Indonésia Akmal Marhali
Ketua Umum Indonésia Zahruddin
Pelatih kepala Indonésia Herry Kiswanto
Liga Indonésian Premier League
2011-2012 Level 1
Kandhang
Njaban

Persatuan Sepak bola Indonésia Kutaraja Banda Acèh, utawa kerep kasingkat Persiraja Banda Acèh ya iku klub bal-balan Indonésia saka Kutha Banda Acèh, kutha krajan Provinsi Acèh. Kutaraja ya iku jeneng mbiyèn Kutha Banda Acèh. Klub ini diadhekaké ana ing tanggal 28 Juli 1957.[1]

DATA KLUB[besut | besut sumber]

PERSIRAJA

Jeneng Lengkap: PERSIRAJA BANDA ACEH

Jejulukan: Laskar Rencong

Sesanti: Lantak Laju!!!!, saka basa Acèh kang tegesé Hajar Terus!!!!

Suporter: S.K.U.L.L (Suporter Kutaraja Untuk Lantak Laju)

Lair: 28 Juli 1957

Stadion Utama: Stadion Harapan Bangsa, Kapasitas 40.000

Markas/Mess: Stadion H. Dimurthala Lampineung, Kapasitas 15.000

Prestasi: Juara Kompetisi Perserikatan 1980

Stadion Harapan Bangsa[besut | besut sumber]

Stadion Harapan Bangsa utawa Stadion Lhoong Raya ya iku sawijinng stadion bal-balan ing kutha Banda Acèh, NAD, kang uga markas klub bal-balan Persiraja Banda Acèh wiwit taun 2011/2012. Stadion iki direnovasi wiwit bencana Lindhu Samudra Hindia 2004. Stadion Harapan Bangsa duwé 40.000 kursi. Stadion kebanggaan Tanah Rencong iki sempet dadi salah sawijining stadion paling megah ana ing Indonésia ing rentang taun 1998-2000 nanging akibat kurange perawatan ing stadion iki lan anané lindhu tsunami ndadhiake jejulukan iku dadi kenangan.

Lokasi: Banda Acèh, Nanggroe Acèh Darussalam

Dibangun: 1998

Kapasitas: 40.000 Penonton

Tipe Stadion: Stadion Madya (Olympic)

Kategori Umum: B

Tribun: A

Tempat duduk: C+

Fasilitas: C+

Rumput: B

Drainase: C+

Pepadhang: B

Papan Skor: D

Kondisi: B

Pratélan Pemain[besut | besut sumber]

[2]

Tim Utama[besut | besut sumber]

Pelatih Kepala: Herry Kiswanto

Asisten Pelatih: Maman Suryaman

Pelatih Fisik: Fajar Budiyanto

Pelatih Kiper: Sis Giardi

Pelatih: Sulaiman Romario


Soccer.Field Transparant.png

21. Yuda Andika
Indonésia
12.Gilang
Indonésia
2.Irwanto
Indonésia
5.Yusrizal
Indonésia
3.Andria
Indonésia
11. Djibril
Guinea
30. Erik S
Indonésia
28.M.Nakata
Indonésia
22. A. Musawir
Indonésia
10. Ghigani
Tunisia
35. Murilo Almaida
Timor Wétan
Persiraja Starting 11 dengan formasi Formasi 4-2-3-1


Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
21 Indonésia GK Yuda Andhika
20 Indonésia GK Zulbahra
1 Indonésia GK Amirudin


30 Indonésia DF Irwanto
18 Indonésia DF Agus Mulyadi
5 Indonésia DF Yusrizal
23 Indonésia DF Yudi Khoerudin
3 Indonésia DF Andria
12 Indonésia DF Gilang Angga Kusuma
25 Indonésia DF Rachmadani
14 Indonésia DF Qadar Usman
No. Pos. Jeneng
10 Tunisia MF Patrick Sofian Ghigani
11 Guinea MF Diallo Abdoulaye Djibril 12px|Kapten
4 Indonésia MF Muhamad Guntur Triaji
17 Indonésia MF Erik Saputra
26 Indonésia MF Herisman
28 Indonésia MF Mukhlis Nakata
7 Indonésia MF Abdul Musawir
22 Indonésia MF Defri Risky
9 Indonésia MF Syakir Sulaiman
27 Indonésia FW Fahrizal Dillah
8 Indonésia FW Imral Usman
35 Timor Wétan FW Murilo Almaida


Pemain Masuk Ing Mangsa 2011/2012[besut | besut sumber]

Pemain Legendaris Persiraja[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. [1], Tentang PERSIRAJA.
  2. [2], Pemain Persiraja

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Liga Prima Indonésia