Irwansyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Irwansyah
Irwansyah.jpg
LairIrwansyah
PakaryanAktor, Penyanyi,Presenter
Taun aktif2002-sekarang
BojoZaskia Sungkar (2010-sekarang)
Wong tuwaAdam Syah

Irwansyah (lair ing Jakarta, 6 Maret 1985; umur 34 taun) ya iku aktor Indonésia.[1] Irwansyah dhuwur awake 177 cm.[1] Ing donyaning hiburan Irwansyah main filem lan nyanyi. Saliyané iku dhèwèké uga tau dhuwèt karo Acha kang nalika semana dadi pacare.[1] Sinetron kang tau dibintangi Irwansyah ya iku Senandung Masa Puber lan Ku t'lah Jatuh Cinta.[1] Irwansyah kalebu penyanyi kang nyanyekake lagu hit ya iku lagu kang judhule Pecinta Wanita.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Jeneng Irwansyah dadi misuwur sawisé dhèwèké main filem kang judhule Heart nalika taun 2006.[2] Sawisé kasil nyayekake lagu-lagu kang dadi ''soundtrack'' ing filem kang dhèwèké bintangi, Irwansyah wiwit nggawe album solo.[2] Irwansyah nggawe album solo kang sepisanan nalika sasi Juni taun 2008.[2] Album solo iki judhule "Soliter".[2] Lagu utama kang dadi andalan ing album iku ya iku lagu kang judhule Ku Tunggu Jandamu lan Camelia.[2] Irwansyah tau pacaran karo kanca dhuwete ya iku Acha Septriasa.[2] Saliyané iku, Acha uga dadi lawan maine nalika main ing filem Heart.[2] Nanging nalika mlebu taun 2009, Irwansyah lan Acha nerangake yèn wong loro iki wis ora pacaran manèh.[2] Nalika tanggal 8 Dhésèmber taun 2010, Irwansyah nglamar Saskia Sungkar.[2] Irwansyah uga dadi calon lègislatif saka Parté Indonésia Sejahtera ing pemilu taun 2009.[2]

Saskia lan Irwansyah ketemu nalika kekarone dadi MC ing acara TV ing SCTV.[2] Nalika iku Irwansyah uga lagi syuting filem kang judhule Love Story kang dibintangi Acha]].[2] Irwansyah lan Saskia Sungkar saya cerak lan pungkasane Irwansyah banjur nglamar anak wadon pambarep saka Mark Sungkar lan Fanny Bauty.[2] Irwansyah lan Saskia Sungkar krama ing Masjid Al Bina, Kompleks Gelora Bung Karno Senayan nalika dina Setu tanggal 15 Januari 2011.[2]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film lan sinétron kang tau dibintangi Irwansyah ya iku:[1]

Film[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinema (Cerita Pendek)[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)