40 Hari Bangkitnya Pocong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

40 Hari Bangkitnya Pocong iku filem Indonésia kang dirilis ning taun 2008, disutradarani Rudy Soedjarwo, dibintangi Irwansyah, Raffi Ahmad, Sabai Morscheck, lan Connie Suteja, ditanyangaké kaping pisanan ing tanggal 6 Maret 2008.[1]

Ing filem iki, sutradara mènhi kancan kanggo pocong iku ya iku sétan buntung.[2] Sétan buntung iku sirah nganti bangkèkané kaya priya nanging ora duwé sikil, lan mlaku nganggo tangan.[2] Paragané uga ora temenan anggoné akting.[2] Ning filem hororé kang kaping pisanan Irwansyah isih dirasameranaké restu ing filem LOVE.[2] Lan kaya ta filem-filem horor liyané ning Indonésia, filem iki agawé guyu, ora medèni, sanadyan Rudi niaté agawé para panontoné njerit wedi.[2] Ana detail uga kang ketinggalan.[2]

  • Produser: Sunil Samtani, Sonu Samtani, Sonya V M, Shalu Samtani, Gope T Samtani, Subagio S.[1]
  • Sutradara: Rudi Soedjarwo.[1]
  • Penulis: Cassandra Massardi.[1]
  • Ingkang maragani: Sabai Morscheck, Raffi Ahmad, Irwansyah, Connie Sutedja, Monique Henry, Herichan, Farida Pasha, Ully Artha.[1]
  • Tanggal edar: Kamis, 06 Maret 2008.[1]
  • Basa: Indonésia.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Jessi (Sabai Morscheck) ngrasa manawa dina-dinané diawasi déning wujud kang misterius.[1] Dhèwèké uga ora yakin manawa apa kang dialami iku nyata utawa dhèwèké dhéwé kang wis rada sedeng.[1] Ning wektu kang padha, Nino kang dipragakaké déning Raffi Ahmad konangan ngirim barang-barang mistik marang Jessi kang gawé Jessy tambah ngrasa ora waras.[1] Nino kepéngin Jessi kewedèn nganti gelem bali manèh maring dhèwèké.[1] Sasuwené patang puluh dina, Jessi lan Nino digudak déning arwah-arwah penasaran kang gentayangan kepéngin mbales dendam marang wong loro mau, amarga kasalahan iku kudu dipertanggung jawabaké.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l film 40 hari bangkitnya pocong dipununduh tanggal 28 Agustus 2011
  2. a b c d e f 40 hari bangkitnya pocong dipununduh tanggal 28 Agustus 2011