Pocong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pocong, utawa pocongan iku istilah sing ngrujuk menyang mayit kebungkus ing kain kafan. Istilah asalé saka basa Jawa, nanging banjur nggunakaké siji wis nyebar ing basa Indonesia. Kain kafan dingge ana ing awake mayit sawisé diadusi, lan bolongan kapitu saka awak utama (sapasang mata, sapasang bolongan irung, sapasang bolongan kuping, lan bolongan kanggo bebuang) ditutup ngangge kapuk.

Pocong asring katon minangka salah siji wujud saka memedi sing ana ing Indonesia , lan cukup kuat maringi warno ing genre film horor nasional.

Pocong ing sinetro[besut | besut sumber]

  •  Jadi Pocong mangsa 1-2 (ditayangke ing Indosiar ing juni 12, 2002 & ditayangke manèh ing MNCTV ing taun 2007 diprodhuksi déning Viandra Productions.

Waca uga[besut | besut sumber]