Raffi Ahmad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raffi Ahmad

Raffi Ahmad duwé jeneng dawa Raffi Faridz Ahmad (lair ing Bandung, Jawa Barat, 17 Fèbruari 1987; umur 32 taun).[1] Dhèwèké ya iku presenter, aktor, lan penyanyi kang asalé saka Indonésia.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Raffi Ahmad iku anak pambarep saka sadulur kang cacahé 3.[2] Raffi Ahmad iku anak saka pasangan Munawar Ahmad (alm) lan Amy Qanita.[2] Raffi Ahmad miwiti kariré dadi aktor.[2] Nganti saiki Raffi isih main sinétron, FTV lan filem layar lebar utawa biyoskup.[2] Saliyané dadi aktor, Raffi uga duwé karir dadi bintang iklan, presenter lan penyanyi.[2]

Sepisanan main ing sinétron, Raffi main dadi pemeran pendukung ing sinétron kang judhulé Tunjuk Satu Bintang, Raffi banjur misuwur sawisé main ing sinétron Senandung Masa Puber.[2] Ing sinétron iki dhèwèké main dadi pemeran utawa bareng karo Bunga Citra Lestari.[2] Sawisé iku, Raffi banjur main ing sinétron-sinétron lan FTV remaja nganti filem biyoskup.[2]

Ing akir taun 2006, musisi Melly Goeslaw nganakaké casting kanggo grup vokal Bukan Bintang Biyasa, kang kondhang kanthi jeneng BBB.[2] Proyek iki dikhususké kanggo juru main sinétron remaja Indonésia.[2] Saka akéhé pesinetron kang mélu audisi, pungkasané kepilih Raffi Ahmad, Laudya Chintya Bella, Chelsea Olivia Wijaya, Dimas Beck, lan Ayushita.[2] Single kang sepisanan saka grup iki ya iku Let's Dance Together.[2] Single iki ditampa apik karo masarakat. BBB banjur dadi bintang ing filem kang judhulé Bukan Bintang Biyasa The Movie kang disutradarai karo Lasja Fauzia.[2] BBB banjur nggawe single anyar kang judhulé Bukan Bintang Biyasa.[2] Single iki banjur misuwur ing kalangan remaja.[2] Dhuet Raffi karo Ayushita ing lagu Jangan Bilang Tidak bajur dadi single sawisé BBB.[2]

Ing taun 2009, Raffi uga dadi artis kang paling laris lan dadi presenter program Dahsyat.[2] Ing program iki Raffi banjur dikenal dadi presenter.[2] Kajaba iku Raffi uga dadi presenter ing program anyar kaya ta Rafi Wkwkwk lan OMG.[2] Ing program iki, Raffi dadi presenter karo Olga Syahputra.[2] Nanging Raffi uga tetep éksis ing akting.[2] Kajaba iku Raffi uga main ing filem-filem FTV, sinétron Buku Harian Baim, OKB kang dilakoni nganti saiki.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Profil dan berita KapanLagi.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v Profil di Indonésiaselebriti.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)