Ayushita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayushita
Ayushita
Latar wuri
Jeneng lair Ayushita Widyartoeti Nugraha
Jeneng liya Ayushita
Lair (1989-06-09) Juni 9, 1989 (umur 30)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik pop, R&B, hip hop, soul, funk, dance, teen pop, indie pop
Pakaryan Penyanyi, Penari (Hip-Hop), Aktris, Pembawa Acara
Taun aktif 2004-saiki
Parusahan rekaman Aquarius Musikindo
Diprabawani déning Rihanna, Alicia Keys, Beyonce, Jennifer Lopez, Pink, Britney Spears, Shakira, Christina Aguilera

Ayu Sita Widyastuti Nugraha utawa kang misuwur kanthi jeneng Ayushita (lair ing Jakarta, 9 Juni 1989; umur 30 taun) iku salah siji penyanyi, penari, artis, sinétron, lan panatacara kang asalé saka Indonésia.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Ayushita tau sekolah ing SMP St. Belarminus.[2] Sawisé lulus saka SMP, Ayushita banjur nutugaké ing SMA 3 Setiabudi.[2]

Pagawean[besut | besut sumber]

Ayushita wis tau main filem kaya ta filem kang judhulé Me vs High Heels, lan Bukan Bintang Biyasa.[2] Ayushita iku artis kang nduwéni zodiak Gemini lan nduwéni shio Ula.[2] Saliyané main filem lan nyanyi, Ayushita uga tau main operet kang irah-irahé Bobo.[2] Operet iki critané ngenani mbaliké Pika-Pika Kuro.[2] Ing operet iki Ayushita main dadi peri kang jenengé Amanita.[2]

Karire dadi aktris diwiwiti nalika Ayushita dadi bintang FTV kang diprodhuseri karo Mira Lesmana.[2] FTV iki judhulé Bekisar Merah kang digawé taun 2003.[2] Sawisé main ing FTV iku, Ayushita banjur main ing filem kang judhulé Bukan Bintang Biyasa lan Me Versus High Heels.[2] Film loro iki uga digawé kang versi sinétroné.[2] Ayushita uga akting dadi bintang filem FTV SPAGHETI lan dadi bintang video klip Lets Dance Together, kang dinyanyékaké Melly Goeslaw bareng karo bintang lan artis liyané.[2] Saliyané dadi aktris kang jenengé Ayushita uga dadi penyanyi.[2] Ayushita miwiti kariré ing grup musik BBB (Bukan Bintang Biyasa) kang diwangun penyanyi Melly Goeslaw.[2] Album kang sepisanan BBB ya iku Bukan Bintang Biyasa kang padha kaya jenengé grup musik iki.[2] Saliyané iku Ayushita uga nggawé album kompilasi kang dadi soundtract filem KETIKA CINTA BERTASBIH.[2]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Ayushita.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Ayushita.[2]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Ayushita.[2]

FTV[besut | besut sumber]

FTV kang dibintangi Ayushita.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Lagu kang dinyanyekake Ayushita.[2]

  • 2006-Bukan Bintang Biyasa (bersama BBB)
  • 2009-OST.Ketika Cinta Bertasbih (kompilasi)
  • 2013-Morning Sugar
  • 2015-TBA

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. selebriti.kapanlagi.com(dipunudhuh tanggal 21 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u infoselebindo.com(dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)