Sinétron

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sinétron (cekakan saka tembung sinéma èlèktronik) iku tetembungan utawa istilah ing babagan drama, sandhiwara kang sinambung lan disiaraké déning stasiun télévisi. Jroning basa Inggris, sinétron kasebut soap opera (opera sabun). Ing basa Spanyol sinebut télénovela. Banjur ing basa Malaysia sinétron diarani drama lipur lara, dadi sawijining sandhiwara panglipur lara.

Miturut kasil wawancara déning panjenengané Teguh Karya, sutradara misuwur asal Indonésia, tembung kang digunakake sacara umum ing Indonésia kapisanan diutapake déning Soemardjono (minangka salah sijiné pandiri lan mantan dosen Institut Kesenian Jakarta (IKJ) ).

Telenovela[besut | besut sumber]

Telenovela Tayangan Cacah Episode Panggonan
Amor Mio Telefe 100 Argentina
Luz Clarita Televisa 122 Mèksiko
La Madrastra Televisa 256 Mèksiko
Morelia Univision 206 Amérika Sarékat lan Mèksiko

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sinétron&oldid=1043034"