Teguh Karya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Teguh Karya
Lair (1937-09-22)Sèptèmber 22, 1937
Cithakan:Bendera hindhia walanda Pandeglang, Hindhia Walanda
Tilar donya Jakarta
Dhésèmber 11, 2001(2001-12-11) (umur 64)
Jeneng liya Steve Liem Tjoan Hok
Pagawéyan Sutradara

Steve Liem Tjoan Hok (luwih ditepungi kanthi jeneng Teguh Karya; lair ing Pandeglang, Jawa Kulon, 22 September 1937 – pati di Jakarta, 11 Desember 2001 ing yuswa 64 taun) ya iku sutradara film légendaris Indonésia.[1] Teguh Karya iku pamimpin Téater Populèr, wiwit ngadegé taun 1968.[1] Dhèwèké wis kaping enem dadi Sutradara paling apik ing FFI.[1] Film-filmé wis akèh nglairaké aktor lan aktris kondhang ing Indonésia kayata Slamet Rahardjo, Christine Hakim, lan Alex Komang.[1]

Film kang disutradarai & dimainké Teguh Karya[besut | besut sumber]

Sutradara paling apik ing FFI[besut | besut sumber]

Nominasi Sutradara paling apik ing FFI[besut | besut sumber]

  • Usia 18,
  • Secangkir Kopi Pahit,
  • Doea Tanda Mata.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Teguh Karya(04 Juli 2011)
  2. ^ a b c (id)Teguh Karya(04 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teguh_Karya&oldid=1018399"