Komedi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg

Komedi (saka Yunani: κωμῳδία, kōmōidía), ya iku karya lucu kang racaké duwé ancas kanggo ngibur, mliginé ing televisi, filem, lan lawakan. Ing seni teater, mliginé teater Barat, komedi uga minangka salah sawijining jinis teater, kang asalé saka Yunani Kuno. Satir utawa satir pulitik nggunakake jinis komedi ironi kanggo nggambarake sawijining utawa sawijining institusi. Parodi nggunakake gaya ironi kanggo mènèhi kritikan saka njero. Tokoh kang nindakaké komedia sinebut komedian (bandingke pelawak)

Réferènsi[besut | besut sumber]