Komedi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg

Komedi (saka basa Yunani: κωμῳδία, kōmōidía), ya iku karya lucu kang umume duwéni ancas kanggo ngibur, utamane ing televisi, filem, lan lawakan. Ing seni teater, utamane teater Barat, komedi uga minangka salah sawijining jinis teater, kang asale saka Yunani Kuno. Satir utawa satir pulitik nggunakake jinis komedi ironi kanggo nggambarake sawijining utawa sawijining institusi. Parodi nggunakake gaya ironi kanggo menehi kritikan saka njero. Tokoh kang nindakake komedia sinebut komedian (bandingke pelawak)

Réferènsi[besut | besut sumber]