Komedi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Disambig variants icon.svg

Komedi (saka Yunani: κωμῳδία, kōmōidía), ya iku karya lucu kang racaké duwé ancas kanggo ngibur, mligi ing televisi, filem, lan lawakan. Ing seni teater, mligi teater Barat, komedi uga minangka salah siji jinis teater, kang asalé saka Yunani Kuno. Satir utawa satir pulitik nggunakaké jinis komedi ironi kanggo nggambaraké siji utawa siji institusi. Parodi nggunakaké gaya ironi kanggo mènèhi kritikan saka njero. Tokoh kang nindakaké komedia sinebut komedian (bandingke pelawak)

Réferènsi[besut | besut sumber]