Pelawak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Pelawak utawi komedian ya iku wong sing hibur penonton, kang utama ing nggawe mereka ngguyu, karo cara nglawak. babagan iki iso dilakoni lewat lawakan utawi situasi sing janggal, utawi nglakoni kaya wong goblok.

Ning Indonésia bentuk lawak sing paling dikenal ya iku grup lawak, sing wujud gabungan para pelawak lan méntasaké sawijining carita. Setiap wong meranke siji karakter lan 'kelucuan' sing apik asale saka interaksi lewat karakter-karakter iki. Tuladha grup lawak kaya iki ya iku Srimulat, Warkop, lan Patrio.

Ing Amérika Sarékat sing luwih dikenal ya iku lawakan tunggal ya iku pelawak kang ngadek ing ngarep penonton lan ngucapaké monolog ngenani sawijining prakara. Jinising lawak kaya iki luwih manut karo cara panyampaian lan isi carita. Tuladha pelawak tunggal ya iku Eddie Murphy, Robin williams, Jim Carrey, Jerry Seinfeld, Jeff Foxworthy, lan Eddie Izzard.

Saliyané iku uga ana sapérangan klompok lawak saka Inggris lan Amérika Sarékat kayata Monty Python lan Marx Brothers.

Delengen Uga[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pelawak&oldid=1025775"