Pelawak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pelawak utawi komedian yaiku wong sing hibur penonton, kang utama ing nggawe mereka ngguyu, karo cara nglawak. babagan iki iso dilakoni lewat lawakan utawi situasi sing janggal, utawi nglakoni kaya wong goblok.

Ning Indonésia bentuk lawak sing paling dikenal yaiku grup lawak, sing wujud gabungan para pelawak lan méntasaké sawijining carita. Setiap wong meranke siji karakter lan 'kelucuan' sing apik asale saka interaksi lewat karakter-karakter iki. Tuladha grup lawak kaya iki yaiku Srimulat, Warkop, lan Patrio.

Ing Amérika Sarékat sing luwih dikenal yaiku lawakan tunggal yaiku sawijining pelawak kang ngadek ing ngarep penonton lan ngucapaké monolog ngenani sawijining prakara. Jinising lawak kaya iki luwih manut karo cara panyampaian lan isi carita. Tuladha pelawak tunggal yaiku Eddie Murphy, Robin williams, Jim Carrey, Jerry Seinfeld, Jeff Foxworthy, lan Eddie Izzard.

Saliyané kuwi uga ana sapérangan klompok lawak saka Inggris lan Amérika Sarékat kayata Monty Python lan Marx Brothers.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pelawak&oldid=869915"