Juru banyol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Juru banyol (cara Indonésia: pelawak utawa komedian) ya iku wong kang hibur penonton, kang utama ing nggawe mereka ngguyu, karo cara nglawak. babagan iki bisa dilakoni lewat lawakan utawi situasi kang janggal, utawi nglakoni kaya wong goblok.

Ning Indonésia wujud lawak kang paling dikenal ya iku grup lawak, kang wujud gabungan para pelawak lan méntasaké siji carita. Setiap wong meranke siji karakter lan 'kelucuan' kang apik asalé saka interaksi lewat karakter-karakter iki. Tuladha grup lawak kaya iki ya iku Srimulat, Warkop, lan Patrio.

Ing Amérika Sarékat kang kondhang ya iku lawakan tunggal ya iku pelawak kang ngadek ing ngarep penonton lan ngucapaké monolog ngenani siji prakara. Jinising lawak kaya iki luwih manut karo cara panyampaian lan isi carita. Tuladha pelawak tunggal ya iku Eddie Murphy, Robin Williams, Jim Carrey, Jerry Seinfeld, Jeff Foxworthy, lan Eddie Izzard.

Saliyané iku uga ana sapérangan golongan lawak saka Inggris lan Amérika Sarékat kaya ta Monty Python lan Marx Brothers.

Uga delengen[besut | besut sumber]