Srimulat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Srimulat punika priyantun èstri ingkang mandhégani kelompok lawak Srimulat. Kelompok Lawak Srimulat punika kondang boten namung wonten tlatah Solo nanging ugi wonten laladan sanès, kados ta: Jakarta lan Surabaya. Pelawak-pelawak ingkang kondhang sapunika, biasanipun jebolan Srimulat. Contonipun: Mamik Slamet, Polo, Tarzan lan sanèsipun. Srimulat sampun tilar donya lan kasarekaken wonten pasarean Bonoloyo, Solo.

Kelompok lawak Srimulat:

  • Asmuni
  • Bambang Gentolet
  • Basuki
  • Bendot (alm)
  • Betet
  • Blontang
  • Didik Mangkuprojo
  • Djudjuk Djuariah
  • Doyok
  • Eko Handai-Taulan
  • Eko Srimulat
  • George Sapulete
  • Gepeng (alm)
  • Gogon
  • Isye
  • Kadir
  • Kardjo ACDC
  • Leysus
  • Mamiek Prakoso
  • Nunuk Murdono
  • Nunung
  • Nurbuat
  • Paul
  • Pete (alm)
  • Polo
  • Rohana
  • Subur (alm)
  • Suroto Suroboyo
  • Susi (Sunaryo)
  • Sofiah
  • Tarzan
  • Teguh Srimulat
  • Tessy
  • Timbul Suhardi
  • Topan
  • Triman
  • Tukul