Warkop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Indro lan Rudy Badil, Launching Buku Sajarah Warkop DKI

Warkop kang sadurungé duwé jeneng 'Warkop Prambors, banjur ganti Trio DKI ya iku grup lawak kang lair ing Jakarta (September 1973) déning Nanu (Nanu Mulyono), Rudy (Rudy Badil), Dono (Wahjoe Sardono), Kasino| (Kasino Hadiwibowo) dan Indro (Indrodjojo Kusumonegoro).

Ingkang pungkasan anggotané Dono (Warkop), Kasino (Warkop), lan Indro (Warkop). Tahun 1975 anggotané nambah, Rudy Badil lan Nanu, kumpulan-kumpulan kang kerep dilakoni nalika dadi mahasiswa mbiyèn kang nglairaké jejuluk Warung Kopi utawa Warko Prambors.[1] Kisahé dimulai amearga kaisengan kumpul-kumpul bareng, nanging disenengi déning masarakat.[1] Kisah saka warkop ditulis dadi buku déning wolung panyerat kalebu wartawan senior, Budiarto Sambazy.[1]

Sajarah dumadine warkop[besut | besut sumber]

Ide wiwitan obrolan Warkop Prambors kawiwitan saka dedengkot radio Prambors, Temmy Lesanpura. Radio Prambors njaluk Hariman Siregar, dedengkot mahasiswa UI kanggo ngisi acara ing Prambors. Hariman uga nunjuk Kasino lan Nanu, sang pelawak ing kalangan kampus UI kanggo ngisi acara iki. Ide iki dijurung déning Kasino, Nanu, lan Rudy Badil, banjur disusul déning Dono lan Indro.

Rudy kang wiwitané mèlu Warkop nalika isih giyaran radio, ora wani mèlu Warkop sajeroning nindakaké lawakan panggung, jalaran demam panggung (stage fright). Dono wiwitané manggung sapérangan menit pisanan mojok disik, jalaran isih isin lan wedi. Sawisé sapérangan menit, Dono lagi mèlu lan wiwit krasan, nganti pungkasané édan tekan pungkasan durasi lawakan. Indro ya iku anggota paling nom, nalika anggota Warkop liyané wis kuliah, Indro isih dadi pelajar SMA.

Pisanane Warkop ana ing pista perpisahan (saikine prom nite) SMA IX Jakarta kang dianakaken ing Hotèl Indonésia. Kabèh persona gemeter utawa demam panggung, lan asile mung bisa diarani lumayan baé, ora kasil banget. Nanging prastawa ing taun 1976 iki minangka prastawa kang pisanan nampa honor wujud redana transport sagunggung Rp 20.000. Duwit iki dirasakaken déning para persona Warkp gedhé banget, nanging pungkasane entek kanggo nraktir mangan kanca-kancane. Candhake Warkop manggung ing Tropicana. Sadurungé munggah panggung, sekabehing persona umak-umik lan adem panas, nanging nyatane nuwuhaké asil kang lumayan.

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang pernah dibintangi grup lawak Warkop DKI [2]:

  1. Dhokter Masuk Désa
  2. Semua Bisa Diatur
  3. Warung Tenda
  4. Mana Tahan
  5. Pokoknya Betul
  6. Makin Tipis Makin Asyik
  7. Pengen Melek Hukum
  8. Cangkir Kopi (Palembang)
  9. Dono, Kasino, Indro dan Nanu

Tembangan[besut | besut sumber]

Tetembangan kang pernah ditembangake déning Warkop DKI [2]:

  1. Aku Anak Désa
  2. Andeca Andeci
  3. Are You Sleeping
  4. Bakumba Teo
  5. Bercinta Di Udara
  6. Black Liong
  7. Chinese Song
  8. Ceng Tai Sonse Si Liake
  9. Duhai Puspita
  10. Gengsi Dong
  11. Itczhe Tai Pong Tzu Ci Liang Fok
  12. Jakarta
  13. Jenang Gulo
  14. John Tralala
  15. Kisah Tiga Pemuda
  16. Lagu Bola
  17. Just The Way You Are
  18. Mamayukero
  19. Mana Tahan
  20. Mona
  21. Mustapha
  22. Ngobrol Di Warung Kopi
  23. Nyanyian Kode
  24. Rok N Rol
  25. Si Kodir
  26. Susanna (Beat It)
  27. Tahu Diri Dong

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Sejarah Warkop DKI dikemas jadi Buku dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  2. a b Lawakan Warkop DKI dipununduh tanggal 18 Juni 2011