Dono (Warkop)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dono (Warkop)
LairWahyu Sardono
Jeneng liyaDono (Warkop)
PakaryanAktor, pelawak, dhosèn sosiologi fakultas ngèlmu sosial Universitas Indonésia
BojoTiti Kusumawardhani
(1954-1999)
AnakAndika Aria Sena
Damar Canggih Wicaksono
Satrio Sarwo Trengginas
Indro lan Rudy Badil, Launching Buku Sajarah Warkop DKI, kang diperani déning Dono alm. lan kanca-kanca

Drs. H. Wahyu Sardono Utawa dikenal kaliyan Dono Warkop (lair ing solo, jawa tengah, 30 Sèptèmber 1951 – pati ing Jakarta, 30 Dhésèmber 2001 ing umur 50 taun), ya iku aktor lan pelawak Indonésia kang duwé dedek 167 cm.[1]

sak liyané iku Dono dadi dhosèn ing [[sosiologi fakultas ngèlmu sosial Universitas Indonésia.[1] dhèwèké mbintangi pirang-pirang judhul filem komedi éra 1970, 1980, lan 1990-an.[1] dhèwèké ninggal dunya gegaran kanker paru-paru.[1] dono nikah kaliyan Titi Kusumawardhani kang wis ninggal dunya ing taun 1999, saka Titi, peparingan putera Andika Aria Sena, Damar Canggih Wicaksono, Satrio Sarwo Trengginas.[1]


Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang pernah dibintangi Dono karo anggota grup lawak Warkop DKI liyané[2]:

  1. Dhokter Masuk Désa
  2. Semua Bisa Diatur
  3. Warung Tenda
  4. Mana Tahan
  5. Pokoknya Betul
  6. Makin Tipis Makin Asyik
  7. Pengen Melek Hukum
  8. Cangkir Kopi (Palembang)
  9. Dono, Kasino, Indro dan Nanu

Tembangan[besut | besut sumber]

Tetembangan kang pernah ditembangaké déning Dono karo anggota Warkop DKI liyané[2]:

  1. Aku Anak Désa
  2. Andeca Andeci
  3. Are You Sleeping
  4. Bakumba Teo
  5. Bercinta Di Udara
  6. Black Liong
  7. Chinese Song
  8. Ceng Tai Sonse Si Liake
  9. Duhai Puspita
  10. Gengsi Dong
  11. Itczhe Tai Pong Tzu Ci Liang Fok
  12. Jakarta
  13. Jenang Gulo
  14. John Tralala
  15. Kisah Tiga Pemuda
  16. Lagu Bola
  17. Just The Way You Are
  18. Mamayukero
  19. Mana Tahan
  20. Mona
  21. Mustapha
  22. Ngobrol Di Warung Kopi
  23. Nyanyian Kode
  24. Rok N Rol
  25. Si Kodir
  26. Susanna (Beat It)
  27. Tahu Diri Dong

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Biografi Dono dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. a b Lawakan Warkop DKI dipununduh tanggal 18 Juni 2011