Indro (Warkop)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Indro (Warkop)
Indro Warkop.jpg
LairIndrojoyo Kusumonegoro
Jeneng liyaIndro (Warkop)
PakaryanAktor dan pelawak

Indrodjojo Kusumonegoro, (lair ing Jakarta,, 08 Mèi 1958; umur 61 taun) pelawak Indonesia kang kondhang amarga grup lawak Warkop DKI.[1] Indro salah sijining personel saka komedian legendaris Warkop DKI (Warung Kopi DKI) karo Dono (Wahjoe Sardono) lan Kasino (Kasino Hadiwibowo).[1] Sering ditanggap barengan ning era 1980 nganti 1990-an.[2] Awale grup Warkop iki wiwit eksis nalika diwènèhi kasempatan kanggo tampil ning Radio Pambors Jakarta, ngisi acara obrolan komedi. Nalika iku, Indro esih kuliyah ning Universitas Pancasila Jakarta, lan kanca-kanca liyané kuliyah ning Universitas Indonesia (UI).[1] Indro pernah mbintangi peran kang nganggo logat Ngapak (Tegal) uga pernah mbintangi peran kang nganggo logat batak ning filem-filem komedine.[1]

Indro kang duwé karemenan ning montor gedhé lan touring iki aktif dadi pelawak, malah dipercaya dadi ketua saka persatuan pelawak.[1] Anduweni koleksi motor Harley-Davidson (HD) kang ora mung dadi karemenan, uga dadi bagianing urip kanggo dhèwèké, karemenan Indro marang dunya otomotif mligi motor gedhé, katurunan saka bapané.[2] Indro uga dadi pandhiri salah sijining Harley-Davidson Club Indonesia (HDCI) nalika taun 1988.[2] Ning uripé, nganti 30-an motor gedhé pernah dadi penghuni ning garasiné.[2] Kayata HD WLC 1947 lan HD WLC 1951, Sportster 1957. HD Gold Glide 62 lan HD Roadking Police.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang pernah dibintangi Indro karo anggota grup lawak Warkop DKI liyané[3]:

  1. Dhokter Masuk Désa
  2. Semua Bisa Diatur
  3. Warung Tenda
  4. Mana Tahan
  5. Pokoknya Betul
  6. Makin Tipis Makin Asyik
  7. Pengen Melek Hukum
  8. Cangkir Kopi (Palembang)
  9. Dono, Kasino, Indro dan Nanu

Tembangan[besut | besut sumber]

Tetembangan kang pernah ditembangaké déning Indro karo anggota Warkop DKI liyané[3]:

  1. Aku Anak Désa
  2. Andeca Andeci
  3. Are You Sleeping
  4. Bakumba Teo
  5. Bercinta Di Udara
  6. Black Liong
  7. Chinese Song
  8. Ceng Tai Sonse Si Liake
  9. Duhai Puspita
  10. Gengsi Dong
  11. Itczhe Tai Pong Tzu Ci Liang Fok
  12. Jakarta
  13. Jenang Gulo
  14. John Tralala
  15. Kisah Tiga Pemuda
  16. Lagu Bola
  17. Just The Way You Are
  18. Mamayukero
  19. Mana Tahan
  20. Mona
  21. Mustapha
  22. Ngobrol Di Warung Kopi
  23. Nyanyian Kode
  24. Rok N Rol
  25. Si Kodir
  26. Susanna (Beat It)
  27. Tahu Diri Dong

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Profilé Indro (Warkop) dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  2. a b c d e Indro Warkop dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  3. a b Lawakan Warkop DKI dipununduh tanggal 18 Juni 2011