Harley-Davidson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Harley-Davidson Motor Company
Public company
Indhustrirecreational vehicles
Diyasa1903
Kantor gedhéAmérika Sarékat Milwaukee, Wisconsin, AS
Wong kunci
James L. Ziemer, CEO
Thomas E. Bergmann, CFO
James A. McCaslin, Div. President & Div. COO
Donna F. Zarcone, Div. President & Div. COO
WijilMotorcycles
Olèh-olèhan$5,015 juta (2004)
Cacah karyawan
9,000 (2004)
Sana jaringanhttp://www.harley-davidson.com/

Harley-Davidson Motor Company (NYSE: HOG) iku parusahan sing gawé pit motor saka Amérikah Sarékat kang markasé dumunung ing Milwaukee , Wisconsin, Amérikah Sarékat. Parusahan iki minangka salah siji saka 2 parusahan kang gawé pit motor Amérika sing isih kasisa, sijné manèh ya iku Victory).

Evolution Sportster in Buenos Aires
Wong Éropah numpak kendharaan Harley-Davidson ing Surabaya taun 1918

Harley Davidson asalé saka Milwaukee, Amérikah Sarékat[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sing ngadegaké Harley-Davidson
  • 1901 Wiliam S Harley kepéngin gawé pit kang mesiné cilik nanging dhapuré gedhé.[2]
  • 1903 William S Harley lan Arthur Davidson(kancané) gawé pit motor Harley Davidson pertama.[2]
  • 1904 tepaté ing tanggal 8 Séptember ditunju
  • 1905 Harley Davidson wis wiwit diprodhuksi nanging ésih diwatési[2]
  • 1906 Harley Davidson Motor Company ndhirikaké pabrik ing Chestnut Street kang saiki dadi Juneau Avenue[3]
  • 1907 Pabrik Harley Davidson digawé dadi duwé lanté loro, ing taun iki uga bisa gawé motor 150 iji[3]
  • 1909 ing taun iki, Pabrik Harley Davidson gawé motor kanthi 1.149[3]
  • 1910 ing taun iki logone dipatenake[3]
  • 1911 mesin ing Harley ana owahan dadi nganggo jinis V-Twins[3]
  • 1912 Pit Motor Harley Davidson diékspor mara Jepang[3]
  • 1913 Pabrik Harley Davidson ditambah manèh dadi 6 lanté, lan sapérangan pit motor Harley Davidson wiwit nganggo mesin V-Twins[3]
  • 1917 20.000 iji pit motor Harley Davidson dinggo kanggo perang ing Perang Dunya I[3]
  • 1920 Harley Davidson dadi prodhusén motor nomer 1 ing dunya[3]
  • 1969 Pabrik Harley Davidson dituku déning American Machinery and Foundry. Kualitas pit motor ing taun iku mudhun amarga gaji[1] pekerja padha didhunake. Harley Davidson meh bangkrut taun iku [1]
  • 1981 Harley Davidson dituku déning 13th Group, modél diapikaké, kualitas uga diapikaké. Citra Harley Davidson apik manèh [1]
  • 1983 wonge-wong kang duwé motor Harley Davidson gawé perkumpulan kang arané HOG (Harley Owners Group)[1]
  • 2003 100 taun Harley Davidson, ing taun iku dianakaké parade motor Harley lan wong kang teka ing acara iki ana 250.000 wong[1]
  • 2006 Pembangunan Musiyum Harley-Davidson ing Menomonce Valley[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g ("Olga Girls Magazine"Issue 14/I/17-30 Agustus 2006. Hal.58)
  2. a b c ("Olga Girls Magazine"Issue 14/I/17-30 Agustus 2006. Hal.56)
  3. a b c d e f g h i ("Olga Girls Magazine"Issue 14/I/17-30 Agustus 2006. Hal.57)