Prambors

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo Prambors

Prambors ya iku stasiun radhio kang sasarané kaum muda Ing Indonésia.[1] Jeneng jangkep Prambors ya iku Prambors Rasisonia singkatan saka Prambanan, Mendut, Borobudur dan sekitarnya (Prambors) lan Radhio Siaran Sosial Niaga (Rasisonia).[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitane Prambors iku radhio sing digawé déning saklompok nom-noman sing nembe bisa dirungokake ing sak perangan panggonan ana Jakarta, ya iku Prambanan, Mendut, Borobudur lan sekitare.[2] Rikala semono anggotane Prambors ya iku Imran Amir, Mursid, Rustam, Malik Sjafei, Bambang Wahyudi, lan Tri Tunggal.[2] Para anggota mau ngrasa perlu ngewenehi Prambors pemancar radhio.[2] Banjur dhèwèké kabèh ngrakit transmiter sederhana lan kabèh ubarampe kang dibutuhake ana ing kamare Bambang Wahyudi.[2] Amerga biyèn durung ana kaset utawa tape, mula yèn muter lagu nganggo piringan hitam.[2] Tahun 1970, pamarintah ngentokake aturan anyar, ngenani radhio ya iku saben radhio kang nduwèni badan hukum kudu wujude Perseroan Tebatas (PT) utawa perkumpulan.[2] Prambors netepi aturan iku, saengga jenenge dadi PT Radhio Prambors Broadcasting Service.[2] Rikala tahun 80-an jeneng iku diowahi meneh dadi PT Radhio Prambors.[2] Alon-alon, jebul Prambors wis nduwé komunitas pendengar kang akeh-akehe cah nom. Lagu-lagu lan materi siaran uga dipasake marang sing ngrungokake.[2] Wiwit tahun 1971 nganti 1978, Prambors uga saya manteb ana ing jurusan cah nom, sing rikala semono durung nduwé saingan.[2] Produk Prambors saya akeh, wiwit saka kaset kompilasi nganti acara off air Lomba Cipta Lagu Remaja (LCLR) kang sukses.[2] Ana ing jaman 80-an, Prambors mulai ndhandhani awake dhéwé amerga rikala semono wis krasa ana saingan karo stasiun radhio liya.[2] Salah sijining usaha supaya tetep njaga komunitas pendengar ya iku mawa games.[2] Kuis kang dikembangake akèh jinise, karo hadiah kang pas iku lumayan sensasional, misale mobil.[2] Sakliyane kuis, ing mangsa 90-an mulai ana acara-acara anyar, kayata Catatan si Boy, Diary, uga acara off air kaya Tenda Mangkal, Prambors Nite.[2] Komunitas pendengar Prambors saya suwe saya gedhe, mligine disengkuyunh déning pembenahan kualitas audione kang dipindah menyang jalur FM 102.3 ing tahun 1987.[2] Amerga ana penataan ulang kabèh frekuensi kang ditokake déning Departemen Perhubungan, wiwit 1 Agustus 2004 Prambors malih frekuensi sing biyene FM 102.3 dadi102.2.[2] nganti saiki, Prambors ana ing 8 kutha ing Indonésia, ya iku:

SI JABRIK[besut | besut sumber]

Prambors nduwèni logo kang raket banget karo jeneng Prambors. Logo iku wujude wajah wong wadon kang rambute kriting, gambar vinyet.[3] Wong-wog ngarani “Si Jabrik”.[3] Pisanane logo Prambors metu mung angger nggawé gambar templek kang tulisane “Prambors”.[3] Ora padha, ora masalah.[3] Nanging rikala Prambors kudu dadi badan usaha, pas iku kepikiran Prambors kudu nduwé logo.[3] Ceritane ana salah sijine sampul almbum kelompok musik saka Walanda –The Ekseption- kang gambare apik.[3] Gambare kira-kira arep padha karo logo “si Jabrik” saiki.[3] Supaya ora dikira njiplak tenanan, gambare diowahi sitik.[3] Gambar wong wadon iku digawé ndhingkluk.[3] Sing ngowahi gambar iku ya iku penyiar Prambors, Wimi.[3]

Logo “Si Jabrik” mulai dianggo tahun 1969, pas Prambors awujud yayasn.[1] Wong wadon kriting iki saya disenengi, nganti akèh sing niru lan dipasang ana kaca mobil.[1]

tahun 1980-an, ukurane “Si jabrik” digawé luwih cilik, mung ana ing jero huruf O saka tulisan Prambors, nanging, logo iki tau ilang rikala Prambors ngenalake gambar templek kuning “102.3 Fmania”.[2] Rikala Prambors nggenti logone dadi wujud biru oval ditambahi lis werna ireng, si Jabrik ora dikatutkake.[3] Banjur ing tahun 2001, logo si Jabrik metu meneh.[3] Gumregut obahan retro ana Prambors tetep ndadekake mawa sing paling apik saka luwih saka 40 tahun kepungkur.[3]

Program unggulan[besut | besut sumber]

Pambiwara (DJ) sing kondhang[besut | besut sumber]

  1. Dono
  2. Kasino
  3. Indro
  4. Sys NS
  5. Pepeng
  6. Nana Krip
  7. Jimmy Gideon
  8. Irfan Ihsan
  9. Arlingga "Angga" Panega
  10. Fla Priscilla
  11. Kak Seto
  12. Krisna Purwana
  13. Ida Arimurti
  14. Rebecca Tumewu
  15. Ariono Arifin
  16. Muthia Kasim
  17. Erwin Parengkuan
  18. Ferdi Hasan
  19. Venna Anissa
  20. Nicholas Saputra
  21. Arie Dagienkz
  22. Desta
  23. Veronica Felicia Kumala
  24. Asri Poeraatmadja
  25. Putri Suhendro
  26. Epri

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Sejarah Prambors (dipunundhuh tanggal 6 Juni 2012)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)www.pramborsfm.com (dipunundhuh tanggal 16 Juni 2012)
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)www.anneahira.com (dipunundhuh tanggal 3 Juli 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prambors&oldid=1083084"