Prambors

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Prambors

Prambors yaiku salah sijiné stasiun radhio kang sasarané kaum muda Ing Indonésia.[1] Jeneng jangkep Prambors yaiku Prambors Rasisonia singkatan saka Prambanan, Mendut, Borobudur dan sekitarnya (Prambors) lan Radhio Siaran Sosial Niaga (Rasisonia).[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wiwitane Prambors iku radhio sing digawe dening saklompok nom-noman sing nembe bisa dirungokake ing sak perangan panggonan ana Jakarta, yaiku Prambanan, Mendut, Borobudur lan sekitare.[2] Rikala semono anggotane Prambors yaiku Imran Amir, Mursid, Rustam, Malik Sjafei, Bambang Wahyudi, lan Tri Tunggal.[2] Para anggota mau ngrasa perlu ngewenehi Prambors pemancar radhio.[2] Banjur dheweke kabeh ngrakit transmiter sederhana lan kabeh ubarampe kang dibutuhake ana ing kamare Bambang Wahyudi.[2] Amerga biyen durung ana kaset utawa tape, mula yen muter lagu nganggo piringan hitam.[2] Tahun 1970, pamarintah ngentokake aturan anyar, ngenani radhio yaiku saben radhio kang nduweni badan hukum kudu bentuke Perseroan Tebatas (PT) utawa perkumpulan.[2] Prambors netepi aturan kuwi, saengga jenenge dadi PT Radhio Prambors Broadcasting Service.[2] Rikala tahun 80-an jeneng kuwi diowahi meneh dadi PT Radhio Prambors.[2] Alon-alon, jebul Prambors wis nduwe komunitas pendengar kang akeh-akehe cah nom. Lagu-lagu lan materi siaran uga dipasake marang sing ngrungokake.[2] Wiwit tahun 1971 nganti 1978, Prambors uga saya manteb ana ing jurusan cah nom, sing rikala semono durung nduwe saingan.[2] Produk Prambors saya akeh, wiwit saka kaset kompilasi nganti acara off air Lomba Cipta Lagu Remaja (LCLR) kang sukses.[2] Ana ing jaman 80-an, Prambors mulai ndhandhani awake dhewe amerga rikala semono wis krasa ana saingan karo stasiun radhio liya.[2] Salah sijining usaha supaya tetep njaga komunitas pendengar yaiku mawa games.[2] Kuis kang dikembangake akeh jinise, karo hadiah kang pas kuwi lumayan sensasional, misale mobil.[2] Sakliyane kuis, ing mangsa 90-an mulai ana acara-acara anyar, kayata Catatan si Boy, Diary, uga acara off air kaya Tenda Mangkal, Prambors Nite. [2]Komunitas pendengar Prambors saya suwe saya gedhe, mligine disengkuyunh dening pembenahan kualitas audione kang dipindah menyang jalur FM 102.3 ing tahun 1987.[2] Amerga ana penataan ulang kabeh frekuensi kang ditokake dening Departemen Perhubungan, wiwit 1 Agustus 2004 Prambors malih frekuensi sing biyene FM 102.3 dadi102.2.[2] nganti saiki, Prambors ana ing 8 kutha ing Indonesia, yaiku:

SI JABRIK[sunting | sunting sumber]

Prambors nduweni logo kang raket banget karo jeneng Prambors. Logo kuwi wujude wajah wong wadon kang rambute kriting, gambar vinyet.[3] Wong-wog ngarani “Si Jabrik”.[3] Pisanane logo Prambors metu mung angger nggawe gambar templek kang tulisane “Prambors”.[3] Ora padha, ora masalah.[3] Nanging rikala Prambors kudu dadi badan usaha, pas kuwi kepikiran Prambors kudu nduwe logo.[3] Ceritane ana salah sijine sampul almbum kelompok musik saka Belanda –The Ekseption- kang gambare apik.[3] Gambare kira-kira arep padha karo logo “si Jabrik” saiki.[3] Supaya ora dikira njiplak tenanan, gambare diowahi sitik.[3] Gambar wong wadon kuwi digawe ndhingkluk.[3] Sing ngowahi gambar kuwi yaiku salah sijine penyiar Prambors, Wimi.[3]

Logo “Si Jabrik” mulai dianggo tahun 1969, pas Prambors awujud yayasn.[1] Wong wadon kriting iki saya disenengi, nganti akeh sing niru lan dipasang ana kaca mobil.[1]

tahun 1980-an, ukurane “Si jabrik” digawe luwih cilik, mung ana ing jero huruf O saka tulisan Prambors, nanging, logo iki tau ilang rikala Prambors ngenalake gambar templek kuning “102.3 Fmania”.[2] Rikala Prambors nggenti logone dadi bentuk biru oval ditambahi lis werna ireng, si Jabrik ora dikatutkake.[3] Banjur ing tahun 2001, logo si Jabrik metu meneh.[3] Gumregut gerakan retro ana Prambors tetep ndadekake mawa sing paling apik saka luwih saka 40 tahun kepungkur.[3]

Program unggulan[sunting | sunting sumber]

Pambiwara (DJ) sing kondhang[sunting | sunting sumber]

  1. Dono
  2. Kasino
  3. Indro
  4. Sys NS
  5. Pepeng
  6. Nana Krip
  7. Jimmy Gideon
  8. Irfan Ihsan
  9. Arlingga "Angga" Panega
  10. Fla Priscilla
  11. Kak Seto
  12. Krisna Purwana
  13. Ida Arimurti
  14. Rebecca Tumewu
  15. Ariono Arifin
  16. Muthia Kasim
  17. Erwin Parengkuan
  18. Ferdi Hasan
  19. Venna Anissa
  20. Nicholas Saputra
  21. Arie Dagienkz
  22. Desta
  23. Veronica Felicia Kumala
  24. Asri Poeraatmadja
  25. Putri Suhendro
  26. Epri

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Sejarah Prambors (dipunundhuh tanggal 6 Juni 2012)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)www.pramborsfm.com (dipunundhuh tanggal 16 Juni 2012)
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)www.anneahira.com (dipunundhuh tanggal 3 Juli 2012)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prambors&oldid=833817"