Nicholas Saputra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nicholas Saputra
Nicolas saputra.jpg
Pakaryanaktor
Taun aktif2002-sapunika

Nicholas Saputra (lair ing Jakarta, 24 Fèbruari 1984; umur 35 taun) inggih punika aktor utawi bintang filem saking Indonésia ingkang ngadhahi getih bebrayan Jawa lan Jerman.[1] Naminipun wiwit misuwur awit main filem Ada Apa Dengan Cinta (AADC) ing taun 2002.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Nicholas Saputra miwiti karieripun ing jagad model ing salah satunggalipun peragaan busana karya Samuel Wattimena.[1] Wiwit main filem ing filem AADC.[1] Nicholas ingkang gadhah bakat kagunan, sampun asring ndhèrèk kasting filem sadèrèngipun dipuntampi main filem AADC.[1] Nicholas sekolah ing babagan Arsitektur ing Fakultas Teknik Universitas Indonésia.[1] Nicholas angsal nominasi dados aaktor paling saé ing Festival Film Indonésia taun 2004 kanggé peranipun ing filem Biola Tak Berdawai lan Ada Apa Dengan Cinta, nanging Nicholas kalah saking aktor Tora Sudiro kanthi filemipun Arisan!. Taun 2005 Nicholas angsal nominasi malih ing Festifal Film Indonésia kanthi filem Gie lan Janji Joni.[2] Ing adicara punika, Nicholas angsal kanugrahan minangka aktor paling saé.[2] Taun 2007, Nicholas main filem 3 Hari untuk Selamanya kaliyan Adinia Wirasti. Film kanthi sutradara Riri Riza punika angsal apresiasi ingkang saé wonten ing festival filem internasional.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Film Meranake Cathetan
2002 Ada Apa dengan Cinta? Rangga
2003 Biola Tak Berdawai Bhisma
Arisan! Cameo
2005 Janji Joni Joni
Gie Soe Hok Gie
2007 3 Hari untuk Selamanya Yusuf
2008 Cinta Setaman Penjual DVD
3 Doa 3 Cinta Huda
Drupadi Arjuna
2011 Sarinah Rana
2012 Kebun Binatang The Magician
2012 Kita Versus Korupsi Carita cekak kalara saking papat carita kang kasusun "Aku Padamu".

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Nicholas Saputra (dipunakses ing tanggal 5 Juli 2011)
  2. a b Nicholas Saputra Jatuh Cinta Pada Dunia Film (dipunakses ing tanggal 5 Juli 2011)


Awards and achievements
Kang sadurungé
Tora Sudiro
Film: Arisan!
(2004)
Ingkang maragani Utama Pria Terbaik
(Festival Film Indonésia)

Film: Gie
(2005)
Kang sawisé
Albert Fakdawer
Film: Denias, Senandung di Atas Awan
(2006)


Cithakan:Aktor Terbaik (FFI)