Riri Riza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Riri Riza
Riri riza scroundbites 2007.jpg
Lair Mohammad Rivai Riza
Pakaryan prodhuser

Mohammad Rivai Riza utawa kang biyasa dikenal Riri Riza (lair ing Makassar, 2 Oktober 1970; umur 47 taun) ya iku sutradara, tukang gawé naskah, prodhuser filem saka Indonésia.[1] Dhèwèké metu kang pisanan dadi sutradara filem Kuldésak ing taun 1998.[1] Lulusan SMA Labschool Jakarta lan Institut Kesenian Jakarta iki kerep kolaborasi karo sahabaté, Mira Lesmana ing saben gawé filem.[2]

Lumantar prestasiné iku, Riri diundang ning Jerman.[2] Lan iku minangka pengalaman pisanan kanggo Riri dolan ning jaban rangkah.[2] Sawisé mulih saka Jerman banjur karir Riri ing sinematografi sangsaya dadi.[2] Riri duwé obsesi péngin buka sekolah panulisan skenario filem lan dhèwèké uga péngin gawé filem bab panguripan pasar tradhisional ing Indonésia.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Minangka sutradara:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Riri Riza(22 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f Riri Riza(22 Juni 2011)