Riri Riza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Riri Riza
Lair Mohammad Rivai Riza
(1970-10-02) Oktober 2, 1970 (umur 45)
Cithakan:Country data indonésia Makassar, Sulawesi Selatan, Indonésia
Pagawéyan produser

Mohammad Rivai Riza utawa kang biasa dikenal Riri Riza (lair ing Makassar, 2 Oktober 1970; umur 45 taun) ya iku sutradara, tukang gawé naskah, produser film saka Indonésia.[1] Dhéwéké metu kang pisanan dadi sutradara film Kuldésak ing taun 1998.[1] Lulusan SMA Labschool Jakarta lan Institut Kesenian Jakarta iki kerep kolaborasi karo sahabaté, Mira Lesmana ing saben gawé film.[2]

Lumantar prestasiné iku, Riri diundang ning Jerman.[2] Lan iku minangka dadi pengalaman pisanan kanggo Riri dolan ning luar negeri.[2] Sawisé mulih saka Jerman banjur karir Riri ing sinematografi sangsaya dadi.[2] Riri duwé obsesi pingin buka sekolah panulisan skenario film lan dhéwéké uga pingin gawé film bab kehidupan pasar tradisional ing Indonésia.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Minangka sutradara:

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Riri Riza(22 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Riri Riza(22 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Riri_Riza&oldid=1017986"