Riri Riza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Riri Riza
Riri riza scroundbites 2007.jpg
Lair Mohammad Rivai Riza
Pakaryan produser

Mohammad Rivai Riza utawa kang biasa dikenal Riri Riza (lair ing Makassar, 2 Oktober 1970; umur 45 taun) ya iku sutradara, tukang gawé naskah, produser film saka Indonésia.[1] Dhèwèké metu kang pisanan dadi sutradara film Kuldésak ing taun 1998.[1] Lulusan SMA Labschool Jakarta lan Institut Kesenian Jakarta iki kerep kolaborasi karo sahabaté, Mira Lesmana ing saben gawé film.[2]

Lumantar prestasiné iku, Riri diundang ning Jerman.[2] Lan iku minangka dadi pengalaman pisanan kanggo Riri dolan ning luar negeri.[2] Sawisé mulih saka Jerman banjur karir Riri ing sinematografi sangsaya dadi.[2] Riri duwé obsesi pingin buka sekolah panulisan skenario film lan dhèwèké uga pingin gawé film bab kehidupan pasar tradisional ing Indonésia.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Minangka sutradara:

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Riri Riza(22 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Riri Riza(22 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Riri_Riza&oldid=1093552"