Laskar Pelangi (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Laskar Pelangi
Gambar:Laskar Pelangi Poster.jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniRiri Riza
DiprodhuseriMira Lesmana
Ditulis déningSalman Aristo
Mira Lesmana
Riri Riza
AdhedhasarLaskar Pelangi (novel) by Andrea Hirata
DibintangiCut Mini
Ikranagara
Tora Sudiro
Slamet Rahardjo
Teuku Rifnu Wikana
DimusikiSri Aksan Sjuman
Titi Handayani Sjuman
SinématografiYadi Sugandi
Dibabar déningMiles Films
Mizan Production
Tanggal metu
Sèptèmber 25, 2008 (2008-09-25)
Suwéné
124 menit
Nagara Indonesia
BasaIndonesian
Malay
RantamanID Rp. 8 yuta (US$ 890,000; ~ US$ 1,000,000 ing 2017 itungan kanggo inflasi)
Kalarisan$16.67 yuta

Laskar Pelangi (2008) ya iku filem garapan sutradhara Riri Riza kang dirilis ing 26 September 2008. Filem Laskar Pelangi ya iku karya adaptasi saka buku Laskar Pelangi kang ditulis déning Andrea Hirata. Crita filem ditulis déning Salman Aristo , kang uga nulis naskah filem Ayat-Ayat Cinta diréwangi déning Riri Riza lan Mira Lesmana. Nganti Maret 2009, Laskar Pelangi wis ditonton déning 4.6 yuta wong[1], nggawé fielm kang paling akèh ditonton ing Indonesia urutan papat, sawise Jelangkung kang penontoné 5,7 Yuta, Pocong 2  5.1 Yuta, lan Ada Apa Dengan Cinta  4.9 Yuta.[2]

Sang Pemimpi ya iku filem kapindho kang diadaptasi saka novel déning Andrea Hirata. Mira ora wani masang targèt yèn filem iki kudu ngluwihi prestasi saka film Laskar Pelangi, kang wis ditonton déning 4.6 yuta wong. "Kita durung wani kanggo masang targèt, amarga penonton pancèn angel dikira-kira. Nanging, kita isih bakal nyoba kanggo nindakaké kang paling apik," kandané. (EH)

Kanggo golèk tokoh-tokoh anggota saka Laskar Pelangi, Riri Riza nganakaké casting ing Belitung kanthi nggunakaké paraga-paraga lokal nalika gawé filem. Filem iki uga dijupuk ing panggonan kang padha, Pulo Belitung. Filem iki nggabungaké 12 aktor Indonesia kang dikenal nganggo kemampuan akting dhèwèké kabèh karo 12 bocah-bocah Belitung asli kang nduwé bakat akting.

Film iki uga diputer manèh ing sawatara stasiun TV nasional Indonesia.

Dhaftar Paraga[besut | besut sumber]

Paraga Utama[besut | besut sumber]

Cast Tokoh
Cut Mini Ibu Muslimah
Ikranagara Pak Harfan
Slamet Rahardjo Pak Zulkarnaen
Mathias Muchus Bapaké Ikal
Teuku Rifnu Wikana Pak Bakri

Paraga Pembantu[besut | besut sumber]

Cast Tokoh
Rieke Diah Pitaloka Ibu Ikal
Jajang C Noer Bojo Pak Hasan
Alex Komang Bapaké Lintang
Robby Tumewu Bapaké A Ling
Tora Sudiro Pak Mahmud
Lukman Sardi Ikal diwasa
Ario Bayu Lintang diwasa

Paraga Bocah[besut | besut sumber]

Cast Tokoh
Zulfanny Ikal
Ferdian Lintang
Verrys Yamarno Mahar
Jeffry Yanuar Harun
Dewi Ratih Ayu Safitri Sahara
Suhendri A Kiong
Marcheilla El Jholla Flo
Febriansyah Borek
Yogi Nugraha Kucai
M. Syukur Ramadhan Syahdan
Suharyadi Syah Ramadhan Trapani
Levina A Ling

Album[besut | besut sumber]

Lagu latar Laskar Pelangi ya iku album kompilasi saka sawatara musisi kondhang ing Indonesia kang digunakaké kanggo ngiringi filem taun 2008, Laskar Pelangi.

Album lagu tema filem iki diprodhuseri déning Mira Lesmana nganggo lagu utama "Laskar Pelangi" kang digawakaké déning grup band Nidji. Nalika lagu liyané digawakaké déning Sherina, Netral, Gita Gutawa, Ipang, Meng Float, Garasi, Gugun & The Bluesbug lan salah siji kang ditampilké ing filem "Bunga Seroja", kang dinyanyikaké déning Verrys Yamarno kang dadi tokoh Mahar.

Lagu-lagu kang ditampilaké saka album lagu tema, ya iku, "Laskar Pelangi" déning Nidji minangka lagu panutup, "Sahabat kecil" déning Ipang ing adegan kang nggambaraké kagiyatan bocah-bocah saka laskar Pelangi nalika preian sekolah lan "Bunga Seroja" déning Verrys Yamarno ing adegan Ikal mbayangké dilipur déning Mahar lan kabèh kanca-kancané. Lagu liyané ya iku lagu "Begadang 2" déning Rhoma Irama ing adegan Ikal bakal ketemu A Ling pisanan.

Dhaptar lagu[besut | besut sumber]

  1. "Laskar Pelangi" (Nidji)
  2. "Ku Bahagia" (Sherina)
  3. "Lintang" (Netral)
  4. "Tak Perlu Keliling Dunia" (Gita Gutawa)
  5. "Sahabat Kecil" (Ipang)
  6. "Waltz Musim Pelangi (Meng Float)
  7. "Sahabat" (Garasi)
  8. "Mengejar Harapan" (Gugun & The Bluesbug)
  9. "Bunga Seroja" (Verrys Yamarno & Mara Karma)

"Tak Perlu Keliling Dunia" ya iku lagu kalima saka album kompilasi Ost. Laskar Pelangi lan singel katelu saka kabèh singel déning penyanyi Gita Gutawa. Lagu iki nduwèni maksud ora adoh saka filem Laskar Pelangi, ya iku nduwèni pangajaran yèn kita ora perlu pindhah ing saindhenging donya kanggo golèk kang paling apik, amarga negarané dhewe wis nduwèni apa kang paling apik . Lagu iki uga nduwèni inspirasi saka Ikal ing filem Laskar Pelangi kang kepincut karo kukuné A Ling, lan ngandika yèn dhèwèké ora perlu pindhah ing saindhenging donya kanggo golèk kuku kang paling ayu, amarga kuku kang paling ayu wis ketemu ing dhèwèké.

Undhak-undhakan lagu[besut | besut sumber]

Lagu iki kalebu lagu komersil kang cukup suksès ing undhak-undhakan lagu Indonesia, bisa ing posisi #6 ing Inbox, #4 ing Dahsyat, #2 ing MTV Ampuh, #1 ing Klik lan On The Spot.

Dina rata-rata (2008 - 2009) Posisi
MTV Ampuh 3
Inbox 6
Dahsyat 4
On The Spot 1
Klik 1

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Artikel "Sekuel Laskar Pelangi Dirilis 17 Desember" di situs web Kompas
  2. "Dongkrak Film, Abaikan Moral". Okezone.com. 2011-04-21. Dijupuk 2012-06-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]