Andrea Hirata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Andrea Hirata Seman Said Harun, lair 24 Oktober utawa jeneng sadina-dina Ikal, iku sawijining panulis novel, putra klairan Belitong, lulusan Fakultas Ekonomi Universitas Indonesia Jakarta. Senajan studiné ana ing babagan ékonomi, nanging seneng nyinaoni bab liya ya iku sains, fisika, kimia, biologi, astronomi lan sastra. Novel kapisan kang dianggit langsung arupa tetralogi ya iku rangkeyan kang dumadi saka papat novel. Novel pisanan kanthi irah-irahan Laskar Pelangi wis misuwur, malan nganti tekan mancanagara. Kasenengané bab lelungan kayadéné geni kena ububan nalika Andrea éntuk béasiswa kanggo nempuh S2 ing Sorbornne Prancis lan Universitas Sheffield Hallam ing Inggris.

Karya[besut | besut sumber]

Karya kapisan awujud tetralogi kang dumadi saka papat nonel ya iku:

Komentar marang prèstasiné[besut | besut sumber]

Andrea Hirata kang durung tau nulis babar pisan, dumadakan muncul lan langsung ngripta tetralogi wis gawé cingaké wong akèh, kalebu para sastrawan sènior. Ing ngisor iki dipetik sawetara komentar saka para tokoh sastra lan tokoh liyané bab Andre lan karya-karyané.

  • Prof. Sapardi Djoko Damono, gurubesar sastra Universitas Indonesia: "Minangka métafora kang wani, ora biasa, ora kaduga-duga, kadhangkala ngawur nanging nyengsemaké".
  • Ahmad Tohari, sastrawan: "Andrea iku jaminan kanggo sawijining karya sastra mawa gaya saintifik kanthi panyampaian kang cerdhas lan menyentuh".
  • Prof. Dr. Syafii Maarif: "Andrea langsung mbidhik pusat kasadharan".

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrea_Hirata&oldid=1099985"