Edensor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Edensor
Edensor sampul.jpg
Panganggit Andrea Hirata
Nagara Indonesia
Basa Indonesia
Gènre Roman
Pangecapan •Yogyakarta: Bentang Pustaka
Tanggal babar
2007
Kaca IX, 294 kaca
ISBN 978-979-1227-02-5

Edensor iku buku katelu sajeroning Tetralogi Laskar Pelangi anggitan Andrea Hirata. Novèl iki nyritakaké pengalamané bocah enom kang asalé saka désa mlarat ing Belitong. Urip kang sengsara amarga kudu nyambi nyambut gawé supaya bisa sekolah, nanging tokoh ing novèl iki duwé tékad lan panggayuh kang dhuwur.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Ikal, kang ing mangsa cilikané tau diganti jenengé dadi "Wadudh", karo kanca raketé Arai, sidané kasil éntuk béasiswa sekolah menyang Éropah. Kanthi béasiswa mau Ikal lan kancané bisa ngulandara ing jagad Éropah ya iku ing antarané menyang nagara Walanda, sekolah ing Sorbornne Prancis, Jerman malah bablas ngalor tekan Skandinavia barang.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]