Sang Pemimpi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Sang Pemimpi iku buku kapindho sajeroning Tetralogi Laskar Pelangi anggitan Andrea Hirata. Sawijining carita bab kauripan, tresna, impèn lan pangurbanan. Perjuangan tokoh Ikal lan Arai kang kasrimpet sajeroning kamlaratan sadina-dina nanging duwé panggayuh kang dhuwur.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Ikal, Arai dan Jimbron, kang dadi tokoh baku sajeroning tertalogi kaloro iki, saktamaté SMP banjur ngumbara menyang Magai, ing Belitong, kanggo nerusaké sekolah SMA. Nanging kaanan ékonomi wektu semana isih sarwa kakurangan, mligi amarga papan nggantungaké urip wong Belitong ya iku PN Timah Belitong mèh kolaps. Bocah-bocah akèh kang mothol saka sekolahé, utawa kudu nyambi dadi tukang isah-isah ing warung mi godhog, dadi buruh pabrik kepithing utawa dadi kuli ngambat, ya iku kuli kango mikul iwak saka dermaga menyang pasar iwak.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]