Sang Pemimpi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sang Pemimpi
Sang Pemimpi sampul.jpg
Panganggit Andrea Hirata
Nagara Indonesia
Basa Indonesia
Aliran Roman
Pambabar •Yogyakarta: Bentang Pustaka
Surya pambabaran
2006
Kaca IX, 288 kaca
ISBN ISBN 979-3062-92-4

Sang Pemimpi iku buku kapindho jroning Tetralogi Laskar Pelangi anggitan Andrea Hirata. Sawijining carita bab kauripan, tresna, impèn lan pangurbanan. Perjuangan tokoh Ikal lan Arai kang kasrimpet jroning kamlaratan sadina-dina nanging duwé panggayuh kang dhuwur.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Ikal, Arai dan Jimbron, kang dadi tokoh utama jroning tertalogi kaloro iki, saktamaté SMP banjur ngumbara menyang Magai, ing Belitong, kanggo nerusaké sekolah SMA. Nanging kahanan ékonomi wektu semana isih sarwa kakurangan, utamané amarga papan nggantungaké urip wong Belitong ya iku PN Timah Belitong mèh kolaps. Bocah-bocah akèh kang mothol saka sekolahé, utawa kudu nyambi dadi tukang isah-isah ing warung mi godhog, dadi buruh pabrik kepithing utawa dadi kuli ngambat, ya iku kuli kango mikul iwak saka dermaga menyang pasar iwak.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sang_Pemimpi&oldid=984874"