Ahmad Tohari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ahmad Tohari
Basa Basa Indonésia
Bangsa Indonésia Indonésia
Suku Jawa
Warga nagara Indonésia

Ahmad Tohari inggih punika salah satunggalipun sastrawan ingkang sampun misuwur.[1] Kreativitas lan prodhuktivitasipun wonten ing bab ngripta karya sastra sampun kathah buktosipun. Panjenenganipun miyos 13 Juni 1948 ing désa Tinggarjaya, Kacamatan Jatilawang, Banyumas.[2] Pendhidhikan formalipun namung dumugi SMA ing SMA Negeri 2 Purwokerto.[2] Ahmad Tohari sampun naté mlebet pinten-pinten fakultas kados ékonomi, sospol, lan kadhokteran, nanging sadaya boten wonten ingkang dipunrampungaken déning Ahmad Tohari.[2]

Karya-karyanipun Ahmad Tohari[besut | besut sumber]

Karya-karyanipun Ahmad Tohari inggih punika:[2][3]

  • Kubah (novèl, 1980)
  • Ronggeng Dukuh Paruk (novèl, 1982)
  • Lintang Kemukus Dini Hari (novèl, 1985)
  • Jantera Bianglala (novèl, 1986)
  • Di Kaki Bukit Cibalak (novèl, 1986)
  • Senyum Karyamin (cerkak, 1989)
  • Bekisar Merah (novèl, 1993)
  • Lingkar Tanah Lingkar Air (novèl, 1995)
  • Nyanyian Malam (cerkak, 2000)
  • Belantik (novèl, 2001)
  • Orang Orang Proyek (novèl, 2002)
  • Rusmi Ingin Pulang (kempalan cerkak, 2004)

Kanugrahan[besut | besut sumber]

Ahmad Tohari sampun naté ngrawuhi International Fellowship Program ing Amérikah Sarékat lan 1990 lan pikantuk Award Penulis Asia Tenggara ing taun 1995.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Sisi Lain Ahmad Tohari (dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)
  2. a b c d Tohari, Ahmad. 1992. Jantera Bianglala. Jakarta: Gramedia
  3. a b Ahmad Tohari (dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)