Astronomi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Prakata[sunting | sunting sumber]

Astronomi (saking basa Yunani: αστρονομία = άστρον + νόμος, astronomia = astron + nomos, "hukum lintang") punika, ngèlmunipun sedaya badan-badan ingkang wonten langit utawi akasa. Ngèlmu punika sampun kina sanget, tiyang-tiyang Yunani kina sampun katarik. Ngèlmu punika wiyar sanget.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Perangkat[sunting | sunting sumber]

Perangkat utama elmu astronomi iku antarane:

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Astronomi&oldid=803748"