Astronomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Prakata[besut | besut sumber]

Astronomi (saking basa Yunani: αστρονομία = άστρον + νόμος, astronomia = astron + nomos, "hukum lintang") punika, ngèlmunipun sadaya badan-badan ingkang wonten langit utawi akasa. Ngèlmu punika sampun kina sanget, tiyang-tiyang Yunani kina sampun katarik. Ngèlmu punika wiyar sanget.

Sajarah[besut | besut sumber]

Perangkat[besut | besut sumber]

Perangkat utama elmu astronomi iku antarane:

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Astronomi&oldid=1102443"