Astronomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Galaxy Andromeda minangka galaksi spiral udakara udakara 2,5 yuta taun cahya ing rasi lintang Andromeda. Gambar iki uga nuduhake Objek Messier 32 lan 110, uga NGC 206 (mega lintang sing padhang ing Galaxy Andromeda) lan lintang Nu Andromedae.

Astronomi (saking basa Yunani: αστρονομία = άστρον + νόμος, astronomia = astron + nomos, "hukum lintang") punika, ngèlmunipun sadaya badan-badan ingkang wonten langit utawi akasa. Ngèlmu punika sampun kina sanget, tiyang-tiyang Yunani kina sampun katarik. Ngèlmu punika wiyar sanget.

Sajarah[besut | besut sumber]

Perangkat[besut | besut sumber]

Perangkat utama ngèlmu astronomi iku antarané:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Cithakan:Cabang ngèlmu alam