Observatorium

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wroclaw-obserwatorium-astronomiczne.jpg
Gambar:Palomar-1.jpg
Observatorium Palomar

Observatorium ya iku waladan karo pirantiné kang didokon permanen supaya bisa meruhi langit lan peristiwa kang ana gayutané karo akasa. Miturut sajarah , observatorium bisa sesederhana sextant (kanggo ngukur jarak watarané lintang) nganti sekompleks Stonehenge (kanggo ngukur mangsa liwat posisi srengéngé metu lan nelengsep). Observatorium modern racaké isiné iku mung siji utawa luwih teleskop kang kapasang kanthi permanen kang ana ing saksejeroné gedung kubah kang muter utawa kang dapat diuculaké. Ning rong dasawarsa akir, akèh observatorium luar akasa kang wis diluncuraké.

Uga delengen[besut | besut sumber]