Galaksi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Galaksi NGC 4414

Galaksi iku kumpulan utawa gugusan saka yutan lintang, uga klebu awu kosmis, gas-gas lan unsur peteng sing nyawiji amarga anané gaya gravitasi antara benda-benda angkasa kuwi.

Bentuk lan Jenis[sunting | sunting sumber]

Saben galaksi duwé ukuran sing béda wiwit galaksi sing cilik (kerdil) sing ketata saka sepuluh yuta lintang nganti galaksi-galaksi raseksa sing duwé èwon malah milyaran lintang. Wujud-wujud galaksi-galaksi uga béda-béda, ana sing wiujudé spiral, elip uga ana sing wujudé ora karuwan.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galaksi&oldid=804974"