Galaksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Galaksi NGC 4414

Galaksi iku kumpulan utawa gugusan saka yutan lintang, uga klebu awu kosmis, gas-gas lan unsur peteng sing nyawiji amarga anané gaya gravitasi antara benda-benda angkasa iku.

Wujud lan Jinis[besut | besut sumber]

Saben galaksi duwé ukuran sing béda wiwit galaksi sing cilik (kerdil) sing ketata saka sepuluh yuta lintang nganti galaksi-galaksi raseksa sing duwé èwon malah milyaran lintang. Wujud-wujud galaksi-galaksi uga béda-béda, ana sing wiujudé spiral, elip uga ana sing wujudé ora karuwan.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galaksi&oldid=1096990"