Pulo Belitung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Belitung

Belitung, utawa Belitong (basa saenggon, dijupuk saka jeneng sajinis siput segara), biyèn dikenal minangka Billiton iku pulo ing lepas pasisir wétan Sumatra, Indonésia, diapit déning Selat Gaspar lan Selat Karimata. Pulo iki misuwur kanthi asil mrica lan timah, sarta pungkasan iki minangka jujugan plesiran alam alternatif. Pulo iki biyèn diduwèni déning Britania Raya (1812), sabanjuré diijolaké marang Walanda, bebarengan lan Bengkulu, karo Singapura lan New Amsterdam (saiki pérangan kutha New York). Kutha mligi ya iku Tanjung Pandan.

Pulo Belitung kapérang dadi 2 kabupatèn ya iku Kabupatèn Belitung, kutha krajané ing Tanjung Pandan, lan Belitung Wétan, kutha krajané Manggar.