Pulo Gersik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Gersik
Géografi

Pulo Gersik iku dumunung ana ing pulo tlatah kacamatan Selat Nasik kabupatèn Belitung provinsi Bangka Belitung, Indonésia. Pulo iki dumunung ing selat Gaspar sebrangan kulon pulo Belitung, ing sebrang kulon daya pulp Mendanau lan pulo Naduk ing wétan pulo Aur. Sacara astronomi ana ing titik koordinat 3°29′10″S 107°15′47″E / 3.48611°S 107.26306°E / -3.48611; 107.26306.

Pandhudhuk[besut | besut sumber]

Pulo Gersik pandhudhuké kanthi cacah kurang luwih ana 99,9 % asal usulé saka suku Bugis,kanthi makaryo ana ing babagan perdagangan. Mayoritas masarakat ing kapuloan iki nganut agagama Islam.

Pulo-pulo sakiteré[besut | besut sumber]

Pulo Gersik kapengkar ana ing pulo cilik ya iku :

Hampir semua pulau-pulau tersebut sudah dihuni kecuali pulau Masalemma dan pulau Bakau.

Uga delengen[besut | besut sumber]