Pulo Aur (Indonésia)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Aur
Géografi

Pulo Aur ya iku salah sijiné pulo kang dumunung ana ing Kacamatan Selat Nasik, Kabupatèn Belitung, Bangka Belitung, Indonésia. Pulo iki ana ing tlatah selat Gaspar kulon pulo Belitung, ing sawengkeré kulon daya pulo Mendanau lan pulo Naduk ing wétan pulo Aru. Sacara astronomi ana ing titik koordinat 3°28′0″S 107°14′0″E / 3.46667°S 107.23333°E / -3.46667; 107.23333.

Ing panguripan sadina-dina, lumrahé kanggo nyukupi kabutuhan masarakat blanja ana ing Tanjung Pandan kanthi tetumpakan ana ing segara kang mupangatake prahu kurang luwih migunakaké wektu 4-5 jam kanggo tekaning tumuju kutha kang dituju.

Pulo-pulo sakubenggé[besut | besut sumber]

Ing sakubenggé pulo Gresik kapengkar cacahé pulo cilik kaya ta:

Pandhudhuk aur ing taun 1895.

Uga delengen[besut | besut sumber]