Sherina Munaf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sherina Munaf
Sherina Munaf
Latar wuri
Jeneng lair Sinna Sherina Munaf
Lair (1990-06-11) 11 Juni 1990 (umur 26)
Bandung, Indonesia
Taun aktif 1999 - sekarang
Parusahan rekaman Trinity Optima Production
Wong tuwa Triawan Munaf dan Luki Ariani

Sherina Munaf ya iku artis lan penyanyi wedok ing Indonesia kang nduweni jeneng jangkep Sinna Sherina Munaf.[1] Dhèwèké lair ing Bandung, Jawa Barat, nalika tanggal 11 Juni 1990.[1] Kenya putri saka pasangan Triawan Munaf lan Luki Ariani.[1] Sherina terkenal kawit cilik.[1] Penampilane kang lugu kayadene bocah-bocah, nanging kuwalitas swarane ora kalah karo wong diwasa, iku kang ndadekake dhèwèké disenengi wong akeh.[1] Kang seneng Sherina ora mung bocah cilik, nanging uga wong-wong kang luwih tuwa saka kenya.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Ing taun 1999, Sherina mulai nggawé album kang kapisanan kanthi irah-irahan "Andai Aku Besar Nanti".[1] Tembang-tembang kang ana ing album iku ya iku, "Andai Aku Besar Nanti", "Pelangiku", lan "Kembali ke Sekolah".[1] Sawise iku, kenya nggawé album kang kaping pindho kang uga diangkat dadi film layar lebar.[1] Film iku dimainake bareng Didi Petet, Mathias Munchus, lan Butet Kartaradjasa.[1] Film iku ndadekake Sherina minangka bintang pilem, senadyan fileme kang liyane durung ana.[1] Nalika remaja, Sherina nggarap album My Life kanthi tembang kang diandhelake My Life, Aku Tlah Dewasa, lan Clik Clok.[1] Nalika taun 2007, kenya nggarap album manèh kanthi irah-irahan Primadona.[1] Ing album iku, dhèwèké tampil kanthi gaya kang diwasa lan tembang-tembang diwasa kang digawé kenya dhewe.[2]

Senadyan ish nom, nanging kemampuan ngripta tembang bisa dianggep remeh. Ing taun 2008, Sherina diwenehi kapercayan nggarap tembang ing Soundtrack filem Ayat-Ayat Cinta.[1] Kanthi tembange Jalan Cinta, Sherina nguduhake marang wong akèh yèn dhèwèké bisa ngipta lagu uga dadi kang nyayikake,[1] Ing filem Laskar Pelangi taun 2008, Sherina dipercaya manèh nggarap tembang kanggo soundtrack filem iku.[1] Tembang kang digarap ya iku Ku Bahagia kang dinyanyikake lan dikripta déning kenya.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)selebriti.kapanlagi.com Sherina Munaf (Kajupuk tanggal 5 Maret 2011)
  2. ^ (id)milesfilms.net Mira Lesmana, produser film (kaundhuh tanggal 24 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sherina_Munaf&oldid=1079363"