Robby Tumewu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Robby Tumewu
Robby tumewu 002.jpg
LairRobby Tumewu
Pakaryanaktor, désainer, penyanyi
Taun aktif1990-saiki

Robby Tumewu (lair ing Bandung, Jawa Barat, 4 Dhésèmber 1953; umur 66 taun) ya iku salah sijiné perancang busana lan juru main filem lan sinétron kang asalé saka Indonésia.[1] Robby Tumewu dikenal dadi perancang busana kang kerep nggawé désain, corak, lan wujud kang unik lan funky.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Sadurungé dikenal dadi juru main sinétron lan filem, Robby Tumewu wis dikenal dadi désainer.[1] Wiwit cilik, Robby wis pinter nggambar lan seneng nggawé sketsa sandhangan.[1] Saliyané iku, Robby uga seneng nyanyi lan main drama.[1] Kamangka Robby ora nduwé katurunan seni saka kluwargané.[1] Bapaké Robby iku pensiunan pabrik senjata Pindad kang manggon ing Bandung lan ibuné iku nyambut gawé dadi guru basa Jerman.[1] Nalika Robby milih karir ing donyaning fashion, Robby uga ditentang karo ibuné ya iku Emmy Tumewu.[1] Ibuné Robby kepéngin Robby duwé karir ing babagan perhotèlan amarga miturut pengalaman gajiné mesti gedhé.[1] Robby banjur nuruti ibuné lan dhèwèké kuliyah ing jurusan perhotèlan.[1] Sawisé kuliyah Robby tau kerja dadi trainee ing Hyaat Hotèl Ambassador nalika taun 1974.[1] Nanging Robby isih kepéngin banget dadi désainer.[1]

Robby bareng karo kanca-kancané nggawé kalompok kang jenengé Aranea.[2] Kalompok iki kerep nganakaké fashion show.[2] Robby mélu peragaan busana kang sepisanan nalika taun 1973.[2] Nalika iku Robby nyéléngi kanggo modhal saka honore nggawé sketsa ing koran lan majalah.[2] Sawisé mèlu peragaan busan banjur akèh kang nawani Robby Tumewu kanggo ngrembakakaké kabisané ing babagan désain busana lan modheling.[2]

Robby dadi asisten perancang busana Henry Passage ing Bandung nalika taun 1976.[1] Sawisé éntuk pengalaman kang cukup, Robby banjur mbukak usaha cilik-cilikan.[1] Dhèwèké tuku bahan dhéwé, ngrancang lan jait dhéwé.[1] Sawisé iku Robby banjur ijrah ing Jakarta kanggo ngembangaké kariré.[1] Nalika ing Jakarta, Robby kenalan banjur dadi "murid" Prajudi.[1] Saiki Robby wis dikenal dadi perancang busana kang sukses lan lumrahé dadi wakil Indonésia ing event lan peragaan busana ing manca nagara.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Profil di KapanLagi.com](dipunundhuh tanggal 13 Juli 2011)
  2. a b c d e Korantempo.com(dipunundhuh tanggal 13 Juli 2011)