Slamet Rahardjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Slamet Rahardjo
Slamet Rahardjo.jpg
Lair Slamet Rahardjo Djarot
Pakaryan aktor, sutradara, penulis skenario
Taun aktif 1974-sapunika

Slamet Rahardjo Djarot utawi misuwur kanthi asma Slamet Rahardjo, lair ing Serang, Jawa Barat, 21 Januari 1949.[1] Slamet Rahardjo kalebet aktor senior ingkang miwiti karieripun ing babagan teater kanthi nggabung ing Teater Populer klaiyan Teguh Karya.[1] Aktor ingkang asring dipuntimbali Memet nalika alitipun punika kalebet sadherek kandung saking Eros Djarot, satunggalipun pangripta lagu lan ugi pulitikus ingkang misuwur.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Slamet Rahardjo miwiti karieripun ing jagad filem wiwit taun 1971. Nalika samanten paraga ingkang kawitan inggih punika ing filem Wadjah Seorang Laki-laki.[1] Sasampunipun punika karieripun dados saé ngantos pikantuk kathah prestasi.[1] Film-filem Slamet Rahardjo ing natawisipun inggih punika Ranjang Pengantin (1974), Badai Pasti Berlalu (1977), November 1828 (1978), Ponirah Terpidana (1983), Langitku Rumahku (1990), Seputih Hatinya Semerah Kertas (1982), Kembang Kertas (1985), Tjoet Nja'Dhien, Putri Gunung Ledang, Banyu Biru (2005), Ruang (2006), lan Badai Pasti Berlalu (2007), Cinta Setaman (2008), Lastri (2008), Ketika Cinta Bertasbih (2009), Bahwa Cinta itu Ada (2010), Bebek Belur (2010), Alangkah Lucunya (Negeri Ini) (2010), Sang Pencerah (2010), Kabayan Jadi Milyuner (2010), Batas (2011), Dilema (2011).[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Slamet Rahardjo dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. Slamet Rahardjo: Judi Bikin Kecanduan dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]