Netral (grup musik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Latar wuri
Asal Jakarta, Indonesia
Genre Rock, Alternatif Rock, Punk Rock
Taun aktif 1991 - sapunika
Label Bulletin Records, Kancut Records
Situs wèb [1]
Anggota
Bagus Dhanar Dhana (Bagus)
Eno Gitara Ryanto (Eno)
Christopher Bollemeyer (Coki)
Mantan anggota
Gabriel Bimo Sulaksono (Bimo)
Ricky Dayandani (Miten)

Netral inggih punika grup musik ingkang kawujud ing sasi November taun 1991.[1] Dipunwiwiti saking wontenipun video klip ing stasiun televisi nalika semanten (MTV Indonesia ing wekdal punika taksih dados bagian saking Antv) saking lagu ing album ingkang kapisan, "Wa...lah", kelompok musik punika dipunsebat mawi aliran rock alternatif.[2] Nalika nembe kadamel, personil Netral namung wonten tiga, inggih punika:[2]

Ananging sapunika posisi drummer lan gitaris sampun dipungantos déning Eno Gitara Ryanto (Eno) lan Christopher Bollemeyer (Coki).[2] Namung Bagus kemawon ingkang taksih bertahan ngantos dumugi sapunika. Sapunika Netral sampun gantos label dhateng Kancut Records, satunggalipun label independen, ingkang dipundamel déning Bagus lan Eno piyambak.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitanipun, Netral ngagem aliran musik saking grup manca negari kados Nirvana, Sex Pistols, Sonic Youth, The Cure, lan sanesipun.[2] Netral ugi pentas ing sekolah-sekolah ugi universitas-universitas ing Jabotabek.[2] Gaya lan atraksi Netral ing panggung saged damel Netral dipunremeni déning rumaja, kalebet rumaja manca negari ingkang sekolah ing Jakarta Internasional School (JIS), ingkang salajengipun damel grup Netral asring dipunaturi ngisi acara rutin sekolah kasebat.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(id)Web Netral

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Netral dipunundhuh tanggal29 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)Netral dipunundhuh tanggal29 Juli 2011)