Nirvana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nirvana
Nirvana around 1992.jpg
Punggawa band Nirvana Krist Novoselic (kiwa) dan Kurt Cobain (tengen) sajeroning adicara MTV Video Music Awards, ing taun 1992.
Pratélan latar wuri
SakaAberdeen, Washington, Amérikah Sarékat
GénreRock Alternatif, Grunge
Mangsa akarya1987–1994
LabèlSub Pop, DGC
Sing magepokanFecal Matter, Foo Fighters
Sana jaringanhereisnirvana.com
AnggotaKurt Cobain
Krist Novoselic
Dave Grohl
Tilas anggotaAaron Burckhard
Chad Channing
Dale Crover
Jason Everman
Dave Foster
Dan Peters

Nirvana iku jeneng band utawa grup musik kang asalé saka Aberdeen, Washington, Amérikah Sarékat. Nanging, band iki misuwur mligi ing kutha Seattle, Amérikah Sarékat. Mulané akèh kang nyebut band iki minangka Seattle Sound. Punggawané band iki ya iku Kurt Cobain, Krist Novoselic lan Dave Grohl. Salah sawijining grup musik kang akèh mènèhi prabawa menyang Nirvana ya iku Rolling Stone.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Nirvana madeg taun 1987 ing Washington, Amérikah Sarékat. Mèh kabèh lagu kang ana digawé déning Kurt Cobain. Ing purwa, Nirvana miwiti gawé album lagu ing sangisoré labèl indie. Album kapisan kababar ing taun 1989. Ing taun-taun iki, jeneng Nirvana sajatiné durung ana. Grup iki diceluk kanthi akèh jeneng. Nembé ing taun 1988, nalika Kurt Cobain nonton adicara Buda ana ing TV, jeneng Nirvana dienggo déning grup musik iki. Grup musik iki ing pungkasan bubar amarga patiné Kurt Cobain ing 8 April 1994.

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Studio[besut | besut sumber]

Album Konsèr[besut | besut sumber]

Album Kompilasi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]