Kurt Cobain

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kurt Cobain
Kurt Cobain minangka tampil karo Nirvana taun 1992.
Kurt Cobain minangka tampil karo Nirvana taun 1992.
Biodata
Jeneng lair Kurt Donald Cobain
Lair 20 Februari 1967
Aberdeen, Washington
Pati ± 5 April 1994
Seattle, Washington

Kurt Donald Cobain (20 Februari 1967 – ± 5 April 1994) yaiku penyanyi, pancipta tembang lan gitaris ing band grunge saka Seattle, Nirvana. Amarga misuwure band iki, Cobain dadi selebriti nasional lan internasional.

Ing taun 1991, tembang Cobain kang paling misuwur, Smells Like Teen Spirit, kuwi nandani anane perubahan gedhe ing musik pop saka aneka warna musik kang misuwur ing taun 1980-an yaiku glam metal, arena rock, lan dance-pop, tumuju grunge lan alternative rock.

Liyane kuwi tembang - tembang tulisan Cobain kaya About a Girl, Come as You Are, In Bloom, Lithium, Heart-Shaped Box, All Apologies, lan Rape Me.

Cobain krama karo Courtney Love ing tanggal 24 Februari 1992 ing Waikiki, Hawaii. Ing tanggal 18 Agustus, 1992, Frances Bean Cobain dilahirake.

Ing tanggal 1 Maret 1994, sakbanjure konser ing München, Jerman, Cobain didiagnosa dhuweni bronchitis lan laryngitis kang parah. Cobain diterbangake tumuju Roma kanggo nglampahi pangobatan , lan garwane ing tanggal 3 Maret.


Referensi[sunting | sunting sumber]

[Cross, Charles R. 2007. Heavier Than Heaven : Biografi Kurt Cobain, terj. P. Herdian Cahya, Dion Wicakssana, Herlambang Jaluardi. Yogyakarta : Harmonia]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kurt_Cobain&oldid=881785"