Krist Novoselic

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Krist Novoselic
Krist Novoselic 15A.jpg
Krist Novoselic ing adiacara Experience Music Project kutha Seattle, Amerika Sarékat, taun 2008.
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Krist Anthony Novoselic II
Génre Rock Alternatif, grunge, punk rock
Pakaryan Musisi, politisi, penulis lagu, Pengarang buku
Piranti Bass, Gitar, Akordion, farfisa organ
Mangsa akarya 1987–sekarang
Labèl Sub Pop
DGC / Geffen Records
SpinArt Records
Sing magepokan Nirvana
Eyes Adrift
Sweet 75
Flipper
No WTO Combo
The Stinkypuffs
Sky Cries Mary
Aya
Piranti wigati
Gibson Ripper
Gibson Thunderbird
Gibson RD Artist
Ibanez Black Eagle

Krist Novoselic (lair nama lengkap Krist Anthony Novoselic II   16 Mei 1965; umur 51 taun), ya iku musisi rock kang misuwur dadi pamain musik bass kelompok Nirvana. Sakbanjure Nirvana bubar amarga vokalis Kurt Cobain tilar donya, dheweke gabung ing kelompok band Sweet 75, Eyes Adrift, lan ing paling akir karo Flipper, dheweke uga mainake instrumen musik bass. Liyane babagan musik Krist Novoselic uga mlebu ing bidang pulitik, dheweke aktif ing JAMPAC(Joint Artists and Musicians Political Action Committee), dheweke uga nggawen buku kanthi judul Of Grunge and Government: Let's Fix This Broken Democracy ing taun 2004, buku iki sabageyan isine ya iku diskusi babagan kelompok band Nirvana kang misuwur ing donya wiwit taun 90an, nalika dheweke nate gabung, lan alesan dheweke mlebu ing donya pulitik.[1] Sejak bulan November tahun 2007, Krist Novoselic telah menulis kolom dalam bidang musik dan pulitik pada situs Seattle Weekly.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Novoselic's political beat goes on in the cause of electoral reform. Seattle Post Intelligencer
  2. ^ "Reverb - "Krist Novoselic" Archives - Seattle Weekly". Blogs.seattleweekly.com. Retrieved 2009-07-18. 
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Krist Novoselic ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krist_Novoselic&oldid=1061882"