Negara netral

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
     Status nétral diakui      Status nétral tidak diakui      Mantan nagara nétral

Nagara nétral ya iku nagara kang ora mihak pihak ndi baé nalika ana perang, ngadohi supaya ora diserang pihak-pihak kang lagi perang. Kebijakan kenetralan nétral nalika konflik bersenjata. Konsep nétral ing konflik ora padha karo obahan non-blok.

Nagara nétral kang saiki ya iku:

  1. Austria
  2. Costa Rica
  3. Finlandia
  4. Irlandia
  5. Liechtenstein
  6. Swedia
  7. Swiss
  8. Turkmenistan

Nagara kang ngaku nétral nanging ora diakoni:

  1. Kamboja
  2. Moldova

Mantan nagara nétral:

  1. Bèlgi
  2. Laos
  3. Luksemburg
  4. Walanda

Pranala njaba[besut | besut sumber]