Negara netral

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
     Status netral diakui      Status netral tidak diakui      Mantan nagara netral

Nagara netral ya iku nagara kang ora mihak pihak ndi wae nalika ana perang, ngadohi supaya ora diserang pihak-pihak kang lagi perang. Kebijakan kenetralan netral nalika konflik bersenjata. Konsep netral ing konflik ora padha karo gerakan non-blok.

Nagara netral kang saiki ya iku:

  1. Austria
  2. Costa Rica
  3. Finlandia
  4. Irlandia
  5. Liechtenstein
  6. Swedia
  7. Swiss
  8. Turkmenistan

Nagara kang ngaku netral nanging ora diakoni:

  1. Kamboja
  2. Moldova

Mantan nagara netral:

  1. Belgia
  2. Laos
  3. Luksemburg
  4. Walanda

Pranala luar[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Negara_netral&oldid=1038254"