Negara netral

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
     Status netral diakui      Status netral tidak diakui      Mantan negara netral

Negara netral yaiku negara kang ora mihak pihak ndi wae nalika ana perang, ngadohi supaya ora diserang pihak-pihak kang lagi perang. Kebijakan kenetralan netral nalika konflik bersenjata. Konsep netral ing konflik ora padha karo gerakan non-blok.

Negara netral kang saiki yaiku:

  1. Austria
  2. Costa Rica
  3. Finlandia
  4. Irlandia
  5. Liechtenstein
  6. Swedia
  7. Swiss
  8. Turkmenistan

Negara kang ngaku netral nanging ora diakoni:

  1. Kamboja
  2. Moldova

Mantan negara netral:

  1. Belgia
  2. Laos
  3. Luksemburg
  4. Belanda

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Negara_netral&oldid=847675"