Mathias Muchus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mathias Muchus
Mathias muchus.jpg
Pakaryan aktor
Bojo Mira Lesmana

Mathias Muchus ya iku artis filem, artis sinétron, sutradhara, lan prodhuser lanang kang lair ing Pagaralam, Sumatera Selatan, tanggal 15 Fèbruari 1957.[1] Taun 1986, dhèwèké misuwur banget amarga perane minangka Tarjo ing serial kulawarga Broto sinétron Losmen kang diputer ing TVRI. Film-filem kang didukung déning Mathias Muchus ya iku Denias- Senandung di Atas Awan (2006), Romantic (2004), Petualangan 100 Jam (2004), Petualangan Sherina (2000), Pura Kecantikan (1989), Satria Bergitar (1984) dan Roro Mendhut (1982).[2]

Saliyané iku, dhèwèké tau éntuk Piala Citra ing Festival Film Indonésia taun 1988 minangka aktor paling apik ing filem Pura Kecantikan. Rong taun ora katon ing layar lebar, Mathias wiwit aktif akting ing layar lebar. Taun 2008, dhèwèké main ing rong filem sisan, ya iku Summer Breeze lan Laskar Pelangi, salah siji filem kang fenomenal ing taun 2008. Taun 2009, Mathias main ing filem Queen Bee. Film iki duwé tema babagan pengajaran pulitik kanggo gènerasi mudha.[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

Aktor[besut | besut sumber]

Taun Film Minangka
1982 The Rebellious Woman Prono Citro
1982 Wedding 83
1984 Satria Bergitar
1986 Losmen Tarjo
1987 Johny Indo Pardi
1989 Pura Kecantikan Niko
1990 Wanita
2000 Petualangan Sherina Darmawan
2000 Petualangan 100 Jam Darsono
2006 Denias- Senandung di Atas Awan Pak Guru
2008 Summer Breeze
2008 Laskar Pelangi
2009 Queen Bee Rachmat Siregar
2009 Sang Pemimpi Seman Said Harun
2015 Jendaral Sudirman Tan Malaka

Prodhuser[besut | besut sumber]

Taun Film Minangka
2004 Romantic Manager
2011 Rindu Purnama Direktur lan Penulis

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.imdb.com Mathias Muchus (diundhuh tanggal 20 Juli 2011)
  2. ^ Selebriti.kapanlagi.com Mathias Muchus (diundhuh tanggal 20 Juli 2011)
  3. ^ www.tokohindonesia.com Mathias Muchus (diundhuh tanggal 20 Juli 2011)