Untuk Rena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Untuk Rena
Untukrena.jpg
DisutradaraniRiri Riza
DiprodhuseriMiles Films
Ditulis déningKey Mangunsong
DibintangiMaudy Ayunda
Surya Saputra
Karlina Inawati
Nobuyuki Suzuki
Raja Khalil Gibran
Sally Ann Gething
Afifah Isykarima
Aldy Zulfikar
Agus Nur Amal
Aty Cancer Zein
Shysi Warras
Endhita
DimusikiDjaduk Ferianto
SinématografiIpung Rachmat Syaiful
Dibesut déningSashta Sunu
Suwéné
104 menit
NagaraIndonésia
Kalarisan3,5 milyar

Untuk Rena inggih punika salah satunggaling filem Indonésia ingkang dipunrilis ing taun 2006 ingkang dipunsutradarani Riri Riza.[1] Ingkang dados paraga ing filem punika inggih punika Maudy Ayunda, Surya Saputra, Karlina Inawati, Nobuyuki Suzuki, Raja Khalil Gibran, Sally Ann Gething, Afifah Isykarima, lan Aldy Zulfikar.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Rena (Maudy Ayunda), laré ingkang yuswanipun 11 taun wiwit alit manggèn ing Rumah Matahari. Rumah Matahari inggih punika satunggaling panti asuhan ingkang ayem lan kathah guyu. Ing panti ingkang ngayomi udakawis 30 laré punika, Rena gadhah rayi-rayi ingkang diayomi sanget déning piyambakipun. Rena ugi asring damel polah nalikanipun wonten calon tiyang sepuh ingkang badhé mendhet putra.[2]

Nalika badhé mlebet sasi suci Ramelan, wonten satunggal dhayoh nyalawadi ingkang sowan ing Rumah Matahari. Dhayoh punika namanipun Yuda (Surya Saputra). Prekawis punika ndadosaken Rena kuwatir amargi piyambakipun ngira manawi Om Yuda dugi kanggé mendhet salah satunggaling rayinipun. Rena lajeng ngajak rayi-rayinipun supados ngatos-atos kaliyan Om Yuda. Nanging, Om Yuda tetep sowan ing saben minggu lan saya dangu saged akrab kaliyan laré-laré ing Rumah Matahari. Swasana ing Rumah Matahari wiwit éwah. Dumadakan Rena ngraos celak sanget kaliyan Om Yuda.[2]

Album[besut | besut sumber]

Cithakan:Album infobox Ost. Untuk Rena inggih punika musik kaping tiga karyanipun Mocca ingkang dipunrilis ing taun 2006 kanggé ngiringi filem Untuk Rena.

Pratélan lagu[besut | besut sumber]

  • Sunday Afternoon
  • Sebelum Kau Tidur
  • Hanya Satu
  • Friend
  • Happy
  • Sunday Afternoon (akustik)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Untuk Rena(dipunundhuh 14 Fèbruari 2013)
  2. a b Film Untuk Rena(dipunundhuh 14 Fèbruari 2013)