Djaduk Ferianto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Djaduk Ferianto
Djaduk.jpg
Pakaryanaktor, pemusik
BojoPetra
AnakGusti Arirang
Ratu Hening
Présidhèn Déwa Gana
Kandida Rani Nyaribunyi
Rajane Tetabuhan
Wong tuwaBagong Kussudiardja

Gregorius Djaduk Ferianto (lair ing Jogjakarta, 19 Juli 1964; umur 55 taun) iku aktor lan seniman musik Indonésia.[1] Djaduk iku anak kang pungkasan saka Bagong Kussudiardja, koréografer lan pelukis sénior Indonésia.[2] Ibuné Djaduk jenengé Soetiana.[2] Djaduk lair kanthi jeneng Guritno.[1] Jeneng iki diwènèhi saka pakliké.[1] Nanging bapaké ngganti jenengé dadi Djaduk kang tegesé unggul.[1]

Djaduk duwé pepénginan dadi dhalang.[1] Nalika cilik, Djaduk urip ing Tedjakusuman, Yogyakarta kang cerak karo kasenian.[1] Kaanan iki kang njurung kariré ing babagan musik lan téater.[1]

Wiwit taun 1972, Djaduk kerep nggarap ilustrasi musik sinétron, jingle iklan, panata musik pamentasan téater, lan tampil bareng klompoké ing pentas musik ing nagara manca.[1] Djaduk lan grup misuwur kanthi èksplorasi piranti-piranti lan barang-barang saéngga dadi instrumèn musiké.[1]

Djaduk tau nggawé golongan Rheze kang nalika taun 1978 tau dinobataké dadi Jawara I Musik Humor tingkat Nasional.[1] Saliyané iku, Djaduk uga nggawé Golongan Musik Kreatif Wathathitha.[1] Nalika taun 1995, Djaduk bareng karo Butet Kertaredjasa lan Purwanto nggawé Kelompok Kesenian Kua Etnika.[1] Nalika taun 1997, Djaduk ngolah musik kroncong kanthi nggawé Orkès Sinten Remen.[1]

Djaduk duwé hobi blanja ing pasar kang adol barang-barang bekas utawa kang diarani pasar loak.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n tokohindonesia.com(diundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  2. a b filmindonesia.or.id(diundhuh tanggal 23 Agustus 2011)