Patrio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Patrio
Patrio.jpg
Taun aktif 10 November 1994-sekarang

Patrio ya iku grup lawak Indonésia kang jenengé dijupuk saka singkatan saka jeneng-jeneng anggotané, kaya ta Parto, Akri, lan Eko Grup lawak saka Jakarta iki jumeneng ning tanggal 10 November 1994 Grup lawak iki kapisan nyapai puncak katenaran tinngkat nasional liwat acara hiburan ning televisi kang judhulé Ngelaba, ning stasiun televisi nasional TPI (saiki MNCTV).[1] Sawisé jeneng saka grup lawak Patrio tenar lan populer, wong telu mau sok ditanggap kanggo ngisi acara hiburan kanthi sistem mandhiri ning stasiun televisi saliyané stasiun televisi MNCTV.[1] Nanging, meski ngono mau, Parto, Akri, lan Eko tetep duwé komitmen kanggo ngelestarikaké grup lawak Patrio.[1] Eksistensi saka Parto, Akri, lan Eko uga bisa dideleng saka aktifé lan keberhasilané ning acara hiburan televisi nasional kanggo ngibur para pamiarsa, ya iku "Ngelaba" dadi top program komedi kanthi 13 taun suwené.[1]

Anggota Saka Patrio[besut | besut sumber]

Jeneng asliné Eddy Supono nanging dikenal ning masarakat nganggo undhang-undhangan Parto Patrio (lair ing Jakarta, 17 April 1961; umur 58 taun), esih aktif ngibur pamiarsa ning layar kaca kanthi saiki, sok uga ditanggap ning stasiun televisi kanggo mbintangi sinétron komedi.[1]

Akri (lair ing Jakarta, 4 Mèi 1969; umur 50 taun) lulusan saka UHAMKA (Universitas Muhammadiyah Prof. Dr. HAMKA), Jakarta, Fakultas Sastra lan Seni Basa Indonésia iki iyo dadi penyiar radio ing SK radio, banjur tinemu karo Eko lan Parto Saliyané dadi anggota grup lawak Patrio, Akri uga tampil dadi bintang sinétron karo karakter komediné. Termasuk sinétron sukses PARA PENCARI TUHAN arahan sutradara lan aktor Deddy Mizwar.[2]

Jeneng asliné Eko Indro Purnomo' biyasa diundhang Eko Patrio(lair ing Kurung Lor, Tanjung Anom, Nganjuk, Jawa Timur, 30 Dhésèmber 1970; umur 48 taun) Eko ngawali kariré dadi pelawak liwat grup lawaké Patrio, nalika karo TPI.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e selebriti.kapanlagi.com dipununduh tanggal 17 Juni 2011
  2. selebriti, Patrio dipununduh tanggal 17 Juni 2011
  3. Selebriti Indonésia dipununduh tanggal 17 Juni 2011