Deddy Mizwar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Deddy Mizwar
Lair Deddy Mizwar
Pakaryan aktor, sutradara, prodhuser Citra Sinema
Taun aktif 1976-sekarang
Bojo R. Giselawati Wiranagara
Anak Senandung Nacita
Zulfikar Rakita Déwa
Wong tuwa Adrian Andres - Sun'ah

Deddy Mizwar (lair ing Jakarta, 5 Maret 1955; umur 62 taun) ya iku aktor senior, prodhuser lan sutradara Indonésia.[1] Saliyané iku Deddy uga dikenal aktif gawé filem sing nuansané dakwah sing ana pesen agamané nanging uga gawé guyu amarga ana leluconé.[1] Aktor senior pamenang 4 piala citra (kanggo filem) lan 2 piala vidya kanggo sinétron iki wis pengalaman gawé sinétron sing ngusung tema dakwah kaya ta serial Pengembara, Mat Angin, Demi Masa, Kiamat Sudah Dekat lan Para Pencari Tuhan.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Kesenengan aktor asli Betawi karo babagan seni pancen wis ora usah ditakokaké manèh.[2] Sawisé sekolah dhèwèké wis tau dadi punggawa nagari ana ing Dinas Keséhatan DKI Jakarta, nanging bapak rong anak iki luwih gandrung maen teater, dhèwèké kagabung ana ing Teater Remaja Jakarta (1973).[2] Saka teater iki dalan uripé dhèwèké malih, dhèwèké tau kepilih dadi aktor paling apik ing Festival Teater Remaja kang mapan ana Taman Ismail Marzuki.[2] Taun 1976 dhèwèké wiwit maen filem, filem pertama ya iku Cinta Abadi sing disutradarai déning Wahyu Sihombing, Dedy langsung dadi pemeran utama ana ing filem iku.[3] Puncake ya iku liwat filem Naga Bonar, kapinterane akting ngasilaké patang piala citra ing FFI 1986 lan 1987 ya iku: aktor terbaik FFI ing Arie Hanggara (1986), Pemeran Pembantu terbaik FFI ing Opera Jakarta (1986), aktor terbaik FFI ing Naga Bonar (1987) lan pemeran pembantu terbaik FFI ing Kuberikan Segalanya (1987).[3] Awal taun 90an karir Dedy tekan puncaké liwat aktinge sing gawé wong kesengsem.[4] Nanging Dedy isih ngrasa kurang, dhèwèké kepengen swasana sing religius.[4] Awit saka iku dhèwèké banjur gawé filem lan sinétron religius. Dhèwèké ngadekake PT Gisela Citra Sinema taun 1996, tekade wis mantep sanajan akèh alangan.[5] Biyèn sinétron religius isih dadi barag kang langka mulane kurang bisa ditrima déning pihak tv nanging kanthi keseriusane Deddy mizwar bisa ndadèkaké sinétron religius akèh ratinge.[5]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Deddy iku anak kaping pisan saka nem sadulur, bapake H.Adrian Andres (Walanda-Bugis) lan ibune Sun'ah (Bugis-Betawi) kang nikah taun 1948.[3]

Gallery[besut | besut sumber]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

CATATAN: *uga minangka sutradara

Sinetron[besut | besut sumber]

Iklan[besut | besut sumber]

Penghargaan[besut | besut sumber]

Juara[besut | besut sumber]

  • Pemeran Pria Terbaik FFI dalam Arie Hanggara (1986)
  • Pemeran Pembantu Pria Terbaik FFI dalam Opera Jakarta (1986)
  • Pemeran Pria Terbaik FFI dalam Naga Bonar (1987)
  • Pemeran Pembantu Pria Terbaik FFI dalam Kuberikan Segalanya (1987)
  • Pemeran Pembantu Pria Piala Terbaik Piala Vidia FSI dalam Vonis Kepagian (1996)
  • Pemeran Pria Terbaik dan Sutradara Terbaik sisan Sinetron Terbaik FSI dalam Mat Angin (1999)
  • Pemeran Pria Terbaik FFI dalam Naga Bonar Jadi 2 (2007)

Nominasi FFI (12 kali)[besut | besut sumber]

  • Bukan Impian Semusim FFI 1982
  • Sunan Kalijaga FFI 1984
  • Saat-saat Kau Berbaring Di dadaku FFI 1985
  • Kerikil-kerikil Tajam FFI 1985
  • Kejarlah Daku Kau Kutangkap FFI 1986
  • Ayahku FFI 1988
  • Putihnya Duka Kelabunya Bahagia FFI 1989
  • Dua Dari Tiga Lelaki FFI 1990
  • Jangan Renggut Cintaku FFI 1990

Penampilan liya[besut | besut sumber]

  • 2010: Adzan Subuh di SCTV
  • 2010: Adzan Maghrib di SCTV (mirunggan untuk penayangan SCTV di wewengkon Jakarta dan sekitarnya)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Alex Komang
1985
Aktor Terbaik FFI
1986-1987
Diganti déning:
Mathias Muchus
1988
Sing mengku  sadurungé:
El Manik
1985
Aktor Pendukung Terbaik FFI
Pemenang

1986
Diganti déning:
Darussalam
1987
Sing mengku  sadurungé:
Rachmat Hidayat
1991
Aktor Pendukung Terbaik FFI
1992
Diganti déning:
Surya Saputra
2004
Sing mengku  sadurungé:
Albert Fakdawer
2006
Aktor Terbaik FFI
2007
Diganti déning:
Vino Bastian
2008


Cathetan suku[besut | besut sumber]