Parto Patrio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Parto Patrio
Parto Patrio.jpg
LairEddy Soepono
Jeneng liyaAlexander Parto, Ariel Partopan (kanggo lawakan)
Pakaryanpelawak, aktor, penyanyi, pemain bal-balan
Taun aktif1994-saiki
BojoIda Murwani
Dina Risty

Eddy Supono utawa Parto Patrio (lair ing Jakarta, 17 April 1961; umur 58 taun).[1] Parto dikenal dadi sosok komedian kang populer karo grupé, Patrio.[1] Parto kang duwé nama asli Eddy Supono iki, karo Eko Patrio lan Akri Patrio, grup lawak iki jumeneng ing tanggal 10 Oktober 1994, lan sok tampil mbintangi sinétron komedi kang esih ana nganti saiki.[1][2] banjur Patrio tekan masa ketenaran liwat acara Ngelaba (Ngerumpi Lewat Banyolan) kang tanyang ing stasiun TPI, tekan kanthi pirang-pirang taun. Saliyaé program stasiun TV liya kang nanggap Trio Patrio kanthi mirunggan, Kerana kontrak karo TPI, katelune mung bisa ditanggap bareng-bareng ning stasiun mau.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Karo rekan penyiar ing Radio SK, Akri Patrio lan Eko Patrio, bareng ndirikaké grup lawak Patrio ing tanggal 10 Oktober 1994, Patrio tekan masa ketenarané liwat acara Ngelaba di stasiun telvisi TPI.[1]

Sawisé kondhang, anggota kang biyasa bareng-bareng iku sok intuk pekerjaan kanggo manggung dhéwé-dhéwé.[1] Meski ngono iku mau, kelompok Patrio tetep berkomitmen kanggo bareng-bareng, Saliyané sok metu ing acara karo tema lawak, Parto uga tau njurung pirang sinétron komedi, ing antarané sinétron Oke-Oke Bos.[1] lan akhiré ing taun iki Parto dadi host ing acara Opera Van Java ing Trans7 lan nglawak ing sitkom trans7 kang jejudul OKB.[1]

Kehidupan pribadi[besut | besut sumber]

Parto nikah karo Ida Murwani. saka pernikahan iki, Parto duwé 3 putra. Tahun 2001, Parto nikah manèh karo artis pendatang anyar, Dina Risty. saka istri kaloroné, Parto duwé putra siji.[1]

Kasus[besut | besut sumber]

Bulan Agustus 2004, Parto terpaksa duwé karo pulisi amarga keterlibatané ing penggunaan senjata api sembarangan.[1] Peristiwa iku dumadi ing sebuah cafe papan acara ulang taun putra kancané, Eko Patrio, wektu ameh muleh, lakuné Parto lan Dina, bojo kaloroné, ditahan para wartawan kang ameh njalok konfirmasi kabar bahwa Parto uwes sewulan ora marani bojo pertamané.[1] ngrasa dalané dialang-alangi, Patrio duka lan nembakaké pistol ana nduwur.[1] Kasus mau banjur dilanjutaké karo pelaporan sejumlah pegawé infotainment kang ngrasa terancam déning Parto, tanapi kasus iki akhiré selesai karo damaian, Pihak pelapor wis nyabut gugatané lan wis ditandatanganiné nota kesepakatan antarané pelapor lan Parto.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Parto Patrio dipununduh tanggal 17 Juni 2011
  2. Parto Tegaskan bahwa Patrio Masih Ada dipununduh tanggal 17 Juni 2011