Opera Van Java

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Opera Van Java
Operavanjava.jpg
Opera van Java
Diparagakaké Parto Patrio (sebagai Dalang)
Dewi Gita (sebagai Sinden)
Andre Taulany
Sule
Azis Gagap
Nunung Srimulat
Negara asal Indonésia
Prodhuksi
Eksekutif prodhuser Sambodo
Prodhuser Yustina Pramita
Suwéné acara 60 menit
Pambabaran
Saluran tivi Trans7
Lakuné acara 2008
Pranala jaba
[Trans7 Website]

Opera Van Java (dicekak OVJ) ya iku acara komedi ing stasiun tivi Indonésia, Trans 7. Idhé acarané ya iku pentas wayang wong versi moderen.[1] ing OVJ, aktor lan aktris kang ngisi acara diwènèhi aba-aba kanggo improvisasi tanpa ngapalaké naskah sadurungé lan dipandhu dhalang.[1]

Para wayang dimainké karo pelawak, ya iku Nunung Srimulat, Azis Gagap, Andre Taulany, dan Sule. Dhalang dimainké Parto Patrio.[2] Ana uga kang main musik tradhisional piranti musik jawa lengkap lan sinden kang nyanyiké lagu pop.[2] OVJ uga kerep ngundang bintang tamu ing saben-saben épisode.[2] Lakon-lakon kang dimainké racaké babagan carita rakyat Indonésia kang dimodifikasi, carita babagan karir wong kang kaloka, carita carangan, carita sétan, carita saka nagara liya, utawa carita-carita kang lagi populèr.[1]

Sahur OVJ[besut | besut sumber]

Ing sasi Ramelan taun 2009 lan 2010, OVJ uga duwé acara spesial Ramelan kang judhulé Sahurnya OVJ.[1] Disiarké ing wayah saur, lan uga dadi favorit ing wayah saur.[1]

Opera Van Java Awards[besut | besut sumber]

Ing dina Sabtu, 11 Juni 2011, OVJ metu karo désain kang bdéa, ya iku Opera Van Java Awards.[2] Disiarké mirib kaya acara Panasonic Gobel Awards, nanging tetep ajeg ana adegan lucuné.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Opera Van Java(10 Juli 2011).
  2. a b c d e OVJ(10 Juli 2011)