Opera Van Java

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Opera Van Java (dicekak OVJ) ya iku acara komedi ing stasiun tivi Indonésia, Trans 7. Idhé acarané ya iku pentas wayang wong versi moderen.[1] ing OVJ, aktor lan aktris kang ngisi acara diwènèhi aba-aba kanggo improvisasi tanpa ngapalaké naskah sadurungé lan dipandhu dhalang.[1]

Para wayang dimainké karo pelawak, ya iku Nunung Srimulat, Azis Gagap, Andre Taulany, dan Sule. Dhalang dimainké Parto Patrio.[2] Ana uga kang main musik tradhisional piranti musik jawa lengkap lan sinden kang nyanyiké lagu pop.[2] OVJ uga kerep ngundang bintang tamu ing saben-saben épisode.[2] Lakon-lakon kang dimainké racaké babagan carita rakyat Indonésia kang dimodifikasi, carita babagan karir wong kang kaloka, carita carangan, carita sétan, carita saka nagara liya, utawa carita-carita kang lagi populèr.[1]

Sahur OVJ[besut | besut sumber]

Ing sasi Ramelan taun 2009 lan 2010, OVJ uga duwé acara spesial Ramelan kang judhulé Sahurnya OVJ.[1] Disiarké ing wayah saur, lan uga dadi favorit ing wayah saur.[1]

Opera Van Java Awards[besut | besut sumber]

Ing dina Sabtu, 11 Juni 2011, OVJ metu karo désain kang bdéa, ya iku Opera Van Java Awards.[2] Disiarké mirib kaya acara Panasonic Gobel Awards, nanging tetep ajeg ana adegan lucuné.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Opera Van Java(10 Juli 2011).
  2. a b c d e OVJ(10 Juli 2011)